Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Met vertrekgarantie, Dagtocht

WDG19-01: Herfsttocht - Wat te doen met een pompoen?

69,75 p.p.

inclusief: busreis - koffie met gebak - koffietafel met kroket - rondleiding en proeverij -  koffie met pompoencake - het diner.

Woensdag 02 oktober 2019 

De natuurlijke zomerkleuren verdwijnen waarna de herfstkleuren langzaam het landschapsbeeld overnemen. De herfst wordt mede gekleurd door de pompoenen, het najaar noemt men ook wel het pompoenseizoen. Tevens is de pompoen een heerlijke herfstgroente, er zijn verschillende gerechten te maken van zoet tot hartig met deze groente. Er is een grote diversiteit aan pompoenen, er zijn verschillende soorten, vormen, kleuren en smaken. De pompoen is een cultuurgewas en vormt samen met kalebassen en komkommers een familie en is een veredelde wilde plantensoort die voor menselijk gebruik wordt geteeld.Tenslotte is de pompoen zeer geschikt als decoratie. Er kunnen bijvoorbeeld mooie bloemstukken van gemaakt worden en rond Halloween worden ze vaak uitgehold en snijd men in de bast een gezicht of een ander figuur, op de avond van Halloween wordt deze dan door een kaarsje verlicht.

 

Boek deze reis

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres voor een heerlijk kopje koffie met gebak. Hierna vervolgen weg richting Zeeland. Via een mooie route door Zuid-Beveland en de Westerschelde tunnel bereiken we Zeeuws-Vlaanderen. We stoppen in Sluis voor een goed verzorgde lunch, bestaande uit een koffietafel  met de “EMA” kroket. Daarna is het niet ver meer naar de Pompoenkwekerij waar jullie leuke weetjes te horen krijgen over deze groente. U wordt mee genomen in de kassen door de eigenaar van de kwekerij, een betere gids kan u niet hebben. Haar hobby is nu haar werk geworden. De kwekerij teelt meer dan 400 soorten pompoenen en al deze soorten zal u zien tijdens de rondleiding. De liefde en passie die men hier heeft voor pompoenen en alles daarom heen wordt met u gedeeld. Natuurlijk wordt er ook geproefd deze middag, er zijn verschillende gerechtjes klaargemaakt waar u van kan proeven. En mocht u zin hebben zelf eens een heerlijk pompoengerecht klaar te maken in het winkeltje zijn diverse pompoenproducten te verkrijgen. Na deze interessante middag rijden we wederom via de Westerschelde tunnel terug naar Brabant waar we deze dag afsluiten met een heerlijk drie gangen diner.

Totaalprijs
Sluit