Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

WD013: Varend naar de drijvende kerstmarkt in Leiden

69,75 p.p.

Inclusief: busreis- kopje koffie met koek in de bus- 2- uur durende boottocht- koffietafel met kroket aan boord- het diner

Woensdag 19 december 2018

Leiden staat bekend om zijn rijke geschiedenis,  de oude binnenstad met zijn grachten en de monumentale gebouwen en hofjes. De stad ontstond als dijkdorp aan de zuidzijde tegenover een kunstmatige heuvel aan de samenvloeiing van de Oude en de Nieuwe Rijn.  Vooral in de binnenstad vormt het water een belangrijk onderdeel van het straatbeeld. Naast de Oude en de Nieuwe Rijn die de hartlijn vormen, heeft de stad diverse grachten en singels. De bekendste gracht is het Rapenburg.

 

Boek deze reis

De Kerstmarkt in Leiden zorgt vanaf medio december voor een sfeervolle binnenstad. Deze unieke kerstmarkt is  gelegen op het water van de Nieuwe Rijn en is daarmee  de enigste drijvende kerstmarkt van Nederland. De bezoekers kunnen hier naar hartenlust winkelen onder het genot van een hapje of een drankje bij een van de kraampjes.

Nadat we iedereen hebben opgehaald ontvangt u in de bus een lekker kopje koffie of thee met wat lekkers, we rijden door het groene hart naar Leiderdorp.  Hier aangekomen schepen we in voor een 2- uur durende boottocht naar Leiden. De bemanning zal u gastvrij ontvangen aan boord van de rondvaartboot, zodra de trossen los zijn wordt er een heerlijke koffietafel met kroket geserveerd. Tijdens de lunch kan u genieten van de mooie omgeving. De boottocht zal eindigen in het centrum van Leiden, eenmaal van boord bent u direct in het winkelhart  van Leiden.  Al wandelend langs de feestelijk versierde etalages komt u bij de drijvende kerstmarkt van Leiden, hier vindt u diverse kraampjes waar u nog de laatste kerstinkopen kan doen.

Op het afgesproken tijdstip wordt u weer bij de touringcar verwacht, waarna we het prachtige Leiden gaan verlaten, onderweg maken we nog een stop voor een goed verzorgt drie gangen diner, waarna we u weer retour brengen naar uw opstapplaats.

Totaalprijs
Sluit