Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

WD010: Hasselt de stad van de Kerstman

44,00 p.p.

Inclusief: busreis- warme lunch

Dinsdag 11 december 2018

Vanaf medio november is Hasselt omgetoverd tot de mooiste winter-,kerststad van België. Op de gezellige kerstmarkt zijn de meest originele cadeautjes en kerstartikelen te verkrijgen, waarmee je iemand in de kerstperiode kan verrassen met een leuke attentie. Er staan veel handwerkers met producten uit eigen regio op de markt en zullen er diverse ambachtslieden aanwezig zijn die ter plekke originele kerstcadeautjes maken. 

En bent u al eens op bezoek geweest bij de Kerstman? Wellicht is dit een unieke kans, want de Kerstman woont tijdelijk in Hasselt. Begin December komt hij naar zijn knusse huisje in België. Zijn onderkomen is nagebouwd volgens de stijl van het kerstdorp in Rovaniemi, in Finland,  met de ronde balken en het torentje met puntdak.                                                                        Verder heeft Hasselt naast de kerstmarkt ook een heel gezellige en compact centrum met een groot winkelaanbod. De Limburgse hoofdstad wordt niet voor niets shopping-paradijs of modestad genoemd. De  stad kent ook een aantal bezienswaardigheden zoals het stadhuis in classicistische stijl uit midden 17e eeuw en de Sint-Quintinus kathedraal gelegen in het centrum. De huidige vormgeving van de kathedraal,  inclusief de torenspits, is afkomstig uit het jaar 1725.

 

 

 

 

Boek deze reis

Vandaag vertrekken we wat later vanaf uw opstapplaats zodat u optimaal de sfeer van het Winterse Hasselt,  ook bij avond, kan proeven. We rijden rechtstreeks naar het lunchadres waar we voor u een heerlijke warme lunch hebben gereserveerd. Na de lunch vervolgen we onze weg door de Belgische Kempen richting Hasselt. In Hasselt krijgt u ruimschoots de tijd om zowel de kerstmarkt als het stadscentrum te bezoeken en wat dacht u om  één van de vele demonstraties bij wonen op de kerstmarkt. Op een afgesproken tijdstip wordt u weer bij de touringcar verwacht waarna we u comfortabel naar uw opstapplaats retour brengen.

Totaalprijs
Sluit