Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Met vertrekgarantie, Dagtocht

VJD007: 2e Paasdag - Stomen in Zeeland

71,00 p.p.

Inclusief: busreis- kopje koffie met gebak- broodjeslunch met kroket- rit met Stoomtrein- het diner

Maandag 22 april 2019

De Zak van Zuid-Beveland is een van de oudste polders van Nederland, waar de strijd tegen het water gezorgd heeft voor een stelsel van dijken. Het is een fraai en kleinschalig cultuurlandschap met kleine polders, binnendijkjes, kerkdorpen, boomgaarden en monumentale boerderijen. De mooiste tijd om deze streek te verkennen is in het voorjaar als de dijken opnieuw gestoffeerd worden met een kleurrijke verzameling van wilde planten. De natuurlijke rijkdom is mede te danken aan een kudde grazende schapen die voor natuurlijk dijkbeheer zorgen.                                      Met een oude stoomtrein doorkruist u het landschap van Zuid-Beveland. Onderweg passeren we boomgaarden, die mogelijk in volle bloesempracht staan,  en de knusse dorpen met oude boerderijen. De museum- stoomtrein vertrekt vanuit Goes en de eindbestemming van de stoomtrein is Hoedekenskerke.

 

Boek deze reis

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar de koffiestop voor een kopje koffie met gebak, waarna we onze reis vervolgen richting Zeeland. De eerste bestemming is Goes waar voor u een broodjeslunch is gereserveerd, de lunch bestaat uit diverse gesmeerde broodjes en uiteraard hebben wij er ook een kroket bij gereserveerd, tijdens de lunch ontvangt u twee kopjes koffie of thee.

Het restaurant is gevestigd in het monumentale tractiegebouw op het terrein van de stoomtrein maatschappij.  Bij aankomst komt u gelijk in de juiste sfeer, door de diverse historische elementen uit de jaren ’30 ziet u meteen het bijzondere van het rangeerterrein en het gebouw.

Na de lunch is het tijd om in te checken, op het perron staat de stoomtrein al voor u klaar waar vandaan de treinreis zal beginnen. Vandaag reist u 1e klas, u mag plaats nemen in de 1e klasse treinwagons. Tijdens de treinreis geniet u van het mooie Zeeuwse voorjaars landschap. Op de eindbestemming in Hoedekenskerke geven wij u nog even tijd om rond te wandelen. Het station van Hoedekenskerke ligt aan de voet van de Westerscheldedijk, liefhebbers van water en scheepvaart kunnen hier hun hart ophalen! Ook bestaat de mogelijkheid om een kijkje nemen in ’t Wienkeltje van Wullempje, waar u kunt zien hoe de mensen begin vorige eeuw woonden en werkten. Ook kunt u in ’t Wienkeltje terecht voor oud Hollands snoepgoed. Na een fantastische beleving met de museum stoomtrein, is het tijd om weer verder te gaan. We rijden van Zeeland terug naar Noord-Brabant, waar we deze dag afsluiten met  een heerlijk drie gangen diner. Hierna brengen wij u weer retour naar uw opstapplaats.

Totaalprijs
Sluit