Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Aanbieding, Nieuw Dagtocht

VD013: "Turnhout troef"

62,00 p.p.

Incl: busreis- koffie/thee met gebak - entree en rondleiding museum van de speelkaart - koffietafel - rondrit met gids - het diner

Donderdag 27 september 2018

Niets is wat het lijkt. Speelkaarten dienen niet alleen om mee te spelen. In het museum van de speelkaart leer je dat ze behalve onschuldig vermaak ook eeuwenlang gebruikt werden voor propaganda, satire, kunst, onderwijs, waarzeggerij en reclame. Het museum beschikt over de belangrijkste verzameling speelkaarten uit Turnhout en de historische Nederlanden. De oudste originele stukken dateren van het begin van de 16e eeuw. De Turnhoutse kaartenmakers maakte furore vanaf de 18e eeuw. De permanente tentoonstelling ‘Harten 5’geeft een totaalbeeld van de geschiedenis en het gebruik van de speelkaarten. Tevens heeft het museum veel aandacht voor techniek. De Turnhoutse grafische industrie speelde sinds de 19e eeuw een prominente rol bij het vervaardigen van speelkaarten. Het museum bewaart authentieke drukpersen en grafische apparatuur, het pronkstuk is de 19e -eeuwse stoommachine. In de middag maken we onder leiding van een gids een prachtige rondrit door het grensoverschrijdende Kempische land. Onderweg hoort u de boeiende geschiedenis van de prachtige streek, daarbij horen ook de leuke anekdotes van het smokkelen. We passeren misschien wel de meest eigenaardige plaats van de wereld. Baarle Nassau en Baarle Hertog, hier kan je tegelijkertijd met je linkerbeen in Nederland en met je rechterbeen in België staan.

 

Boek deze reis

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres voor kopje koffie/thee met gebak. Via een mooie route rijden we naar de bedevaartplaats voor de klaverjassers, Turnhout. In het museum van de speelkaart wordt u rondgeleid door een gids, zo komt u alles te weten over de kaarten waar we allemaal wel eens mee gespeeld hebben. Na deze interessante voormiddag rijden we naar het lunchadres waar we voor u een koffietafel hebben gereserveerd. In de middag maken we een prachtige rondrit door de Kempen. De uitgestrekte bossen, langgevelboerderijen, uitgebreide tekst en uitleg laten u kennismaken met alle geheimen van de Kempen. We besluiten deze dag met een voor EMA Reizen speciaal samengesteld diner.

Totaalprijs
Sluit