Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw

Dagtocht 042: Winter bij de Zaanse Schans & Amsterdam Light Festival

84,95 p.p.

Inclusief:  busreis- vrij bezoek aan de Zaanse Schans- diner zoals omschreven- rondvaart Amsterdam Light Festival

dinsdag 19 december 2023
OF
donderdag 11 januari 2024

Het Amsterdam Light Festival een ervaring op zich!  Al in de jaren '20 van de vorige eeuw verwierf lichtkunst een prominente plek in de openbare ruimte van grote Europese steden, waaronder ook Amsterdam. Hier vond in oktober 1929 het eerste grote Nederlandse ‘lichtevenement’ plaats: de Edison Lichtweek. Verschillende gebouwen in de stad werden versierd met gloeilampen, waarmee massa's nieuwsgierige bezoekers werden getrokken. Een verlichte Fokker maakte zelfs rondvluchten boven de stad en er was een watercorso, waarbij bootjes met speciale verlichting in optocht rondvoeren. Vanaf 2012-2013 wordt er iedere winter een nieuwe editie van Amsterdam Light Festival georganiseerd, met kunstwerken die speciaal voor het festival worden gemaakt.

Het is alweer de 12e editie, het thema is Technologie & AI. Voor deze editie zijn er kunstenaars gevraagd om na te denken over het effect van technologie en kunstmatige intelligentie (AI) op ons alledaagse leven. Hoe we communiceren, engageren en creëren wordt allemaal beïnvloed door technologie en AI. Wat is de impact hiervan op ons menselijk zijn?  

Boek deze reis

Vanaf uw opstapplaats rijden wij eerst naar de Zaanse Schans. Hier heeft u even de gelegenheid om in winterse sferen de Zaanse Schans te bewonderen. Hier bieden wij u ook een (vroeg) diner aan. Het diner bestaat uit soep, een pannenkoek met 1 topping (keuze uit spek/ham/kaas/ naturel) melk, jus d’orange, 1x koffie of thee en ijsje. Hierna vervolgen wij onze weg naar Amsterdam voor het spectaculaire light festival. De beste manier om deze prachtige verlichte kunstwerken te zien is toch vanaf het water. Tijdens de vaart zal de schipper of het audiosysteem u alle informatie weten te vertellen van de prachtige omgeving, het thema en de kunstwerken. Uiteraard is er voldoende ruimte om onderling lekker te kletsen. Na 75 minuten zijn we weer terug waar we begonnen zijn en rijden we weer retour naar het zuiden. Gaat u met ons mee om deze bijzondere beleving te gaan ervaren? Het is werkelijk adembenemend.

Door de vele stijgende kosten zijn wij vanaf heden genoodzaakt om per boeking € 3,00 reserverings/ boekingskosten in rekening te brengen.

Totaalprijs
Sluit