Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw

Dagtocht 041: 2e Kerstdag- Belgisch & Nederlands Limburg

97,00 p.p.

Incl: busreis - koffie met kerstgebak- rondrit met gids- koffietafel met kroket- het kerstdiner

- Dinsdag 26 december 

Kerstmis of kerstfeest, is van oudsher een belangrijk midwinterfeest. De bijbehorende festiviteiten duurde zo’n 12 dagen, het hoogtepunt werd bereikt op 21 december, na deze datum werden de dagen weer langer en had men meer zonlicht. Zo vierde men rond het joelfeest dat het zwaarste punt van de winter weer voorbij is. Door christenen wordt dan de geboorte van Christus gevierd. Vandaag vieren wij tweede kerstdag samen. In Noord- Europa is 26 december een feestdag, in Groot-Brittannië wordt tweede kerstdag Boxing day genoemd.Traditioneel wordt dan op deze dag de kerstkist geopend, in deze box kon men dan een cadeautje doen voor de armen. Vandaag de dag staat deze dag vooral in het teken van verschillende sportwedstrijden. Deze 2e kerstdag vieren wij gezellig samen.

Boek deze reis

 

Vanaf uw opstapplaats rijden wij naar onze eerste stop waar wij in een gezellige kerstsfeer worden ontvangen voor een kopje koffie met kerstgebak. Hierna gaan wij op pad in de streek, samen met een gids maken wij een prachtige tour langs verschillende kerststallen. Bij kerst horen ook bijzondere verhalen tijdens deze tocht worden we daarom ook ondergedompeld in bijna “hemelse sferen”. Het is inmiddels alweer lunchtijd, bij de Kaasboerin staat de heerlijke kerst- koffietafel met een kroket voor ons klaar. Na de lunch vervolgen wij onze weg en maken we een mooie tour door Belgisch en Nederlands Limburg en deze eindigt bij de Zwaan in Deurne. Hier hebben wij een voortreffelijk 4- gangen kerstdiner gereserveerd, het diner sluiten wij af met een lekker kopje koffie of thee en een bonbon. Het is alweer tijd om afscheid te nemen van het gastvrije personeel, wij brengen u weer naar uw opstapplaats retour waar u moe en voldaan de bus uitstapt.

Door de vele stijgende kosten zijn wij vanaf heden genoodzaakt om per boeking € 3,00 reserverings/ boekingskosten in rekening te brengen.

Totaalprijs
Sluit