Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

Dagtocht 033A: Nationale Taptoe- Rotterdam

96,00 p.p.

Inclusief:  busreis - 1e rang entree ticket (zitplaats)- het diner

NATIONALE TAPTOE ROTTERDAM: EEN ROYAL SALUTE!

Wat is nu de betekenis van Taptoe? De aanduiding taptoe is gebaseerd op het commando ‘Tap toe!’ dat vroeger in kazernes werd gebruikt om het einde van de dag aan te kondigen. Het taptoe-signaal is een trompetsignaal dat oorspronkelijk werd gespeeld als afsluiting van de dag. Tegenwoordig wordt het signaal taptoe in Nederland vooral gebruikt bij militaire herdenkingen en begrafenissen. Het signaal zou in de tijd van prins Maurits zijn ontstaan, aan het begin van de 17e eeuw. De Britse Last Post is verwant aan het Nederlandse signaal Taptoe. De Last Post is in de 17e eeuw  ontstaan uit de taptoe, toen Britse soldaten in de Nederlanden gelegerd waren. In de Verenigde Staten wordt een vergelijkbaar signaal gebruikt, de Taps. Deze drie stukken bestaan geheel uit natuurtonen waardoor ze gespeeld kunnen worden zonder het gebruik van ventielen. Tegenwoordig is het taptoe-signaal een trompet-signaal waarmee een taptoe-show wordt afgesloten, en daarmee een onderdeel van de finale van de show.

De Nationale Taptoe is al vele jaren één van de meest vooraanstaande militaire taptoe’s in de wereld. In een ruim twee uur durende show, met een diversiteit aan muziek, indrukwekkende lichtshows en spectaculaire effecten, treden de volgende Nederlandse deelnemers voor u op: Marinierskapel der Koninklijke Marine, Tamboers en Pijpers van het Korps Mariniers, Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’, Orkest Koninklijke Luchtmacht, Het Nederlands Politieorkest, Fanfare ‘Bereden Wapens’, Fanfare Korps Nationale Reserve, en Fabia Dance Center. Vanuit het buitenland treden op: Jordanian Armed Forces Band en The Royal Danish Life-guards Corps of Drums & Guard of Honour.

Boek deze reis

Vanaf uw opstapplaats rijden wij rechtstreeks naar Rotterdam- Ahoy. Wij zorgen ervoor dat u tijdig bij Ahoy bent om u plaatsje op te zoeken. Wij hebben voor u 1e rang tickets geboekt (zitplaats). De Taptoe gaat om 14.00 uur van start. Vanaf uw zitplaats  kan u gaan genieten van dit spektakel. Na afloop staat de touringcar weer voor u gereed en beginnen wij aan onze terugreis. Onderweg maken wij nog een stop voor een goed verzorgd drie gangen diner waarna wij u weer retour brengen naar uw opstapplaats.

Door de vele stijgende kosten zijn wij vanaf heden genoodzaakt om per boeking € 3,00 reserverings/ boekingskosten in rekening te brengen.

Totaalprijs
Sluit