Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw

Dagtocht 015: Kraken in Hattem...

74,50 p.p.

Inclusief:  busreis - kopje koffie met gebak - bakkerslunch - entree bakkerijmusuem- krakelingenshow - vrij bezoek Hattem - het diner 

Dinsdag 9 november 2021

Hattem, een oud Hanzestadje, ligt op de linkeroever van de IJssel, tegenover Zwolle. Van de laatmiddeleeuwse vestingwerken van het stadje Hattem resteren de versmalde grachten, een stuk muur aan de zuidoostzijde en de sierlijke gebouwde Dijkpoort. Bezienswaardig in Hattem is het raadhuis wat verbouwd is in renaissancestijl. De binnenstad is aangewezen als beschermd stadsgezicht en herbergt zoals genoemd vele monumenten. Ook is in Hattem gevestigd het Nederlands bakkerijmuseum, het is een belevingsmuseum voor jong en oud. Het museum bestaat uit twee hoofdgebouwen, namelijk het "Pand" en het "Backhuys". Het Pand heeft het interieur van een 18e-eeuwse bedrijfskeuken. De twee gebouwen werden in 1990 met elkaar verbonden door een ondergrondse tunnel.

Boek deze reis

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres in de omgeving van Nijmegen. Na de koffie maken we een mooie tocht over de Veluwe op weg naar ons lunchadres. Hier staat een lekkere bakkerslunch voor ons klaar. Na de lunch krijgen wij een krakelingen demonstratie van de bakker. Van de bakker krijgt u uitleg over het maken van de krakeling en de geschiedenis hiervan. Let goed op, want hierna mag u zelf aan de slag om de mooiste figuren van brooddeeg te maken. Na de demonstratie heeft u de mogelijkheid om Hattem te gaan ontdekken. Later in de middag verlaten we de mooie Hanzestad Hattem en rijden naar ons dineradres waar we deze dag afsluiten met het diner.

Totaalprijs
Sluit