Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

Dagtocht 011: Ontdek de Zaanse Schans vanaf het Water & Land

78,95 p.p.

inclusief: busreis -  koffie met gebak - boottocht Amsterdam> Zaanse Schans - vrij bezoek aan de Zaanse Schans -  het diner

Vertrekdatum:

- Vrijdag 20 augustus 2021

De Zaanse Schans  is een woon-werkgebied anno 1850. Het bestaat al sinds 1961. U treft hier de eerste kruidenierswinkel van de heer Albert Heijn aan. Zijn latere supermarktconcern dat uitgroeide tot Ahold heeft nog steeds zijn hoofdkantoor in Zaanstad. Verder zijn de plaatselijke molens beroemd. U kunt er een paar bezichtigen (entree eigen kosten) en eventueel  hun  heerlijke producten kopen o.a. specerijen en mosterd. Wie op de Zaanse Schans om zich heen kijkt, ziet geschiedenis. Een gevoel van nostalgie bekruipt u bij het zien van de houten gevels, de knijpraampjes en de lage deuren. Hier liggen eeuwenlange herinneringen . Honderden jaren geleden werd al binnen deze muren geleefd en nog steeds, de Zaanse Schans leeft, want alle panden worden bewoond.

Boek deze reis

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres voor een heerlijk bakje koffie met gebak, waarna we onze weg vervolgen naar Amsterdam. Aangekomen bij de aanlegplaats  ligt het schip voor u gereed. De trossen gaan los en na afvaart zitten we direct op het IJ, waar we tussen de vrachtschepen en wellicht een passerend cruiseschip koers zetten naar Zaandam. We varen door het havengebied van Amsterdam, de op één na grootste haven van Nederland. Na de schutting in de Wilhelminasluis varen we de Zaan op. Dit was vanaf 1800 het centrum van de ‘food industry’. Vooral cacao import door de Amsterdamse haven leidde tot groei en bloei van aanvankelijk kleine bedrijfjes zoals Blokker en Van Houten cacao. Maar ook grote namen zoals Verkade, Lassie, Droste, Duyvis en Bruynzeel hebben hier hun roots. De vaartocht over de Zaan door ’s wereld oudste industriegebied biedt uitzichten op oude pakhuizen en de historische fabrieken.  Onderweg bieden wij u een heerlijke broodjeslunch aan bestaande uit twee belegde broodjes, een krentenbol, een stuk fruit en 2 kopjes koffie of thee. Na ca. 2 uur varen meren af bij de Zaanse Schans. Hier heeft u enige tijd om rond te lopen en het dorp te verkennen.  Op een afgesproken tijd staat de comfortabele touringcar weer voor u klaar en reizen we af naar het Zuiden, onderweg maken we nog een stop voor een goed verzorgt drie gangen diner. Hierna wordt u weer retour gebracht naar uw opstapplaats en kan u thuis nagenieten van deze rijke ervaring waarvan u ons mooie Nederlandse cultureel erfgoed in de Zaanstreek heeft ontdekt.

 

Totaalprijs
Sluit