Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

Dagtocht 011: Het Tropische expeditie bos van Omnium & Goes

81,00 p.p.

 Inclusief:  busreis- koffie met appelgebak- entree Tropische Expeditie- koffietafel met kroket- vrij in Goes- het diner

- dinsdag 5 juli

Het Zeeuwse Goes is met zijn historische panden een populaire plaats om te bezoeken. In de 10e eeuw is Goes ontstaan. Gestaag groeide deze plaats uit tot een handelsplaats, de welvaart van de stad kwam voornamelijk uit de lakennijverheid en de winning van zout. Nadat de stadsrechten werden verleend in 1405 door de Graaf van Zeeland, Willem VI, kreeg de stad officieel toestemming om zich te versterken. Er is een gracht rond het grondgebied gegraven met bruggen, poorten en een stadsmuur. Economisch gezien ging het Goes altijd voor de wind totdat in de 16e eeuw de verbinding met de zee verzandde en een grote stadsbrand vernietigde het noordwestelijke deel van de stad. Dankzij Prins Maurits wist Goes weer uit een diep dal te klimmen en blijft het een klein handelsstadje in een agrarische streek. In het centrum zijn tal van monumentale gebouwen, waarvan het stadhuis en de Maria Magdalenakerk het meest opvallen.

Boek deze reis

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres voor een lekker kopje koffie met een stukje appelgebak. Hierna vervolgen we onze weg richting Zeeland. Aan de rand van de monumentale stad Goes bezoeken we in de voormiddag het Tropisch Expeditie Bos van Omnium, hier maak je kennis met ruim 350 planten, kleine reptielen en vogels die je normaal tegenkomt in de tropen. Met de skywalk door de boomtoppen en de goed toegankelijke paden is het een leuke en leerzame attractie. Door veranderende seizoenen ontdek je in het Expeditie Bos van Omnium elke keer iets nieuws. De ene keer vieren we de oogst van fruit, koffiebessen en specerijen. Dan weer worden er nieuwe planten gezaaid. Zie hoe de bananen groeien en ervaar het verhaal van rijst als wereldvoedsel. Zie jij de grootste bloem ter wereld of spot je een vleesetende plant? Het Omnium Tropisch Bos is geheel overdekt, het is hier dus altijd zomer!

Bij de rolstoelvriendelijke rondleiding zit een tropische proeverij inbegrepen en beleef je de tropen alsof je er bent. Bovendien zijn er overal zitjes om even rustig te genieten. Nadat we genoten hebben van het Tropisch Expeditie Bos is het tijd voor de lunch. We rijden naar ons lunchadres in Goes. Het restaurant is gevestigd op een voormalig rangeerterrein in een oude tractieloods. U wordt mee terug in de tijd genomen doordat oude materialen en details behouden zijn gebleven. Na de lunch op deze bijzondere plek heeft u vrij in Goes.

U heeft voldoende tijd om de Grote kerk te bezichtigen of de andere monumentale panden die Goes rijk is. Voor wie wil shoppen heeft Goes een uitgebreid winkelcentrum, maar heerlijk genieten van een drankje op een terrasje is uiteraard ook een mogelijkheid. Op het afgesproken tijdstip wordt u weer bij de touringcar verwacht en gaan we weer richting Brabant. Onderweg stoppen wij nog voor een goed verzorgd drie gangen diner, waarna we u weer retour brengen naar uw opstapplaats. 

Totaalprijs
Sluit