Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

Dagtocht 005: Op ontdekking in de Havens van Amsterdam

78,95 p.p.

inclusief: busreis -  koffie met gebak - brunch aan boord - 2 uur durende havenrondvaart - het diner

Vertrekdatum:

- Zondag 6 juni 2021

Gaat u met ons mee op ontdekking in de havens van Amsterdam en wordt onderdeel van het heden, verleden en de toekomst. De plek waar alles groots en meeslepend is.  Hoewel Amsterdam zich in de 17de eeuw ontwikkelde tot een belangrijke wereldhaven, wordt de basis van de huidige Europese zeehaven gelegd tijdens de opkomst van de industriële revolutie in de 19e eeuw. Het nieuwe Noordzeekanaal bood in tegenstelling tot de Zuiderzeeroute een kortere, directe verbinding met de Noordzee. Dit stimuleerde overzeese handel en daarmee ontstond de Amsterdamse havenregio, waartoe ook de zeehavens van IJmuiden (Velsen), Beverwijk en Zaanstad behoren. 

Boek deze reis

Vanaf uw opstapplaats rijden wij naar ons koffieadres waar wij u een heerlijk kopje koffie of thee aanbieden met gebak. Hierna vervolgen wij onze weg  naar het vertrekpunt voor onze havenrondvaart. Bij de NDSM werf begint deze unieke 2- uur durende tocht al!  Zodra we aan boord zijn gaan de trossen los en leert u de 4e zeehaven van  Europa kennen aan de hand van vijf generaties Amsterdammers.  Hun levensloop voltrekt zich parallel aan de ontwikkeling van het gebied en maakt het avontuur menselijk en dynamisch. Alsof u er zelf bij bent!  Tijdens de vaart heeft u onbelemmerd zicht  op de grootste cacao- en benzinehaven van Europa, die ook rap aan het veranderen is. Ondertussen kan u gaan genieten van een overheerlijke brunch.  Iedere zijhaven die we passeren heeft zijn eigen unieke functionaliteit en uitstralingen er wordt door de schipper enthousiast over verteld.

Nadat we weer aangemeerd zijn staat de touringcar weer voor u klaar en beginnen we langzaam weer aan de terugreis. Via een mooie route rijden we naar ons dineradres waar we u nog een heerlijk drie gangen diner aanbieden waarna we u weer retour brengen naar uw opstapplaats.

 

Totaalprijs
Sluit