Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw

Dagtocht 003: Bedevaart in Scherpenheuvel met zangeres & theatermaker MarieChristien

71,50 p.p.

Inclusief:  busreis - 2 kopjes koffie met appelgebak - bezoek Basiliek - koffietafel met kroket - optreden MarieChristien - het diner

Donderdag 20 mei 2021

Met een knipoog naar de Mariamaand nemen wij u deze dag mee naar Scherpenheuvel. Maar waarom is de Meimaand Mariamaand? Dit heeft met vroeger te maken, de naam van deze maand komt van het Griekse woord maia, wat ‘moeder’ betekent en waren er in deze maand de voorjaarsfeesten. Mei is de maand waarin Maria feestelijk wordt geëerd.  De oorsprong van deze bedevaartsplaats Scherpenheuvel begint in de donkere Middeleeuwen. Rond het midden van de 16e eeuw pelgrimeren de inwoners van het Belgisch Brabantse Zichem naar de Scherpenheuvel. Het is een wat geïsoleerde heuvel die zich op 3 km van het stadje bevindt. Boven op de heuvel staat een oude eik en daaraan hangt een eenvoudig Mariabeeld. De Zichemnaren wenden zich vooral tot de Madonna om genezing van koortsen af te smeken. Tegenwoordig is Scherpenheuvel de meest bezochte bedevaartplaats van België. Jaarlijks bezoeken ongeveer 1 miljoen mensen deze plaats. Uiteraard staat deze plaats bekend om de O.L.V. Basiliek uit 1610 met de centrale koepel, bezet met 298 zevenpuntige vergulde sterren. De ronde vorm van de koepel en de sterren zijn een weerspiegeling van de kosmos. Vele processies worden er georganiseerd, waarvan de Kaarskensprocessie, sinds 1629, de bekendste is. 

 

Boek deze reis

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar ons koffieadres. Hier staat de koffie al voor u klaar, u wordt gastvrij ontvangen voor 2 kopjes koffie met “EMA” appelgebak.  Na de koffie vervolgen wij onze weg naar Scherpenheuvel, in de Basiliek gaat u een gezongen dienst bijwonen. De muzikale ondersteuning van deze dienst wordt verzorgd door MarieChristien. Hierna is het alweer tijd voor de lunch, wij hebben voor u een heerlijke koffietafel met kroket gereserveerd bij één van onze restaurants.  Als u klaar bent met de lunch is het tijd om onze muzikale reis voort te zetten. We vertrekken richting Postel waar we bij de Kaasboerin een middagshow bij gaan wonen van MarieChristien, speciaal voor deze dag  heeft  MarieChristien voor u een voorstelling samengesteld  over de vrouw, de moeder, met tussendoor natuurlijk haar prachtige Maria-nummers. U beleeft een vleugje nostalgie en op een eigen ongedwongen wijze kunt u van haar optreden genieten. Met haar innemende persoonlijkheid, haar lach en haar warme, heldere en zuivere stem weet zij haar publiek recht in het hart te raken. MarieChristien is iemand die de lach en de traan in één adem weet te vangen. Maar zij is meer dan alleen zangeres. Zij mag zich met recht theatermaker noemen. Recensies over haar zijn lovend: Muziektheater met karakter, met energie en positieve krachten. Het publiek reageert met warme applauzen: 'Je hebt ons betoverd met je hemelse stem’.​ Haar jubileum dat zij in 2018 vierde heeft haar muziekcarrière nog mooier gemaakt: Een prachtig nieuw album met 14 pareltjes die haar eigen verhaal vertellen werd gepresenteerd in Theater Markant in Uden, MarieChristien samen met vijf fantastische muzikanten. Deze middag moet ze het zonder haar muzikanten doen, maar de middag wordt er niet minder mooi om. Het wordt heerlijk genieten, ogen en oren worden gestreeld! Met fantastische muziek, mooie liedteksten prachtig gezongen door MarieChristien en fraaie, ondersteunende fotocollages op een groot scherm.

Nadat u heeft genoten van deze bijzondere middag is het tijd om deze dag af te sluiten, dit doen we met een goed verzorgd drie gangen diner. We nemen afscheid van uw gastheer om in onze comfortabele touringcar naar uw opstapplaatsen te rijden.

 

Totaalprijs
Sluit