Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw

Dagtocht 001: Openingstocht op de Nederrijn

74,75 p.p.

Inclusief:  busreis - 2 kopjes koffie met appelgebak - koffietafel met kroket - 3 uur durende boottocht - het diner 

- Donderdag 13 mei 2021 (Hemelvaartsdag)

Wij willen graag het nieuwe reis-seizoen op een gezellige manier van start laten gaan met een mooie tocht, en starten met ons nieuwe programma voor 2021. 

Boek deze reis

Vanaf de diverse opstapplaatsen halen wij onze reizigers op en rijden we naar ons koffieadres waar we de dag beginnen met twee kopjes koffie en wat appelgebak

Vervolgens rijden we via een mooie route naar het restaurant voor de lunch, hier hebben wij een goed verzorgde koffietafel met kroket voor u gereserveerd. Na de lunch rijden we een stukje verder om in te schepen voor een mooie boottocht. Er wordt een prachtige vaartocht gemaakt over de Nederrijn, met op de achtergrond de Utrechtse Heuvelrug. De contouren van deze zandrug teken zich goed af in het landschap. De bosrijke Utrechtse Heuvelrug is in totaal circa 50 kilometer lang en ligt tussen Rhenen en Huizen. De plaats Rhenen, gelegen aan de Nederrijn heeft een mooie skyline dankzij de Middeleeuwse Cunerakerk. De prachtige toren van bijna 82 meter hoog is dan ook de trots van de kerk. Een andere historische plaats is Wijk bij Duurstede. Rond 1300 werden stadsrechten verleend, wat mede te danken is aan de ligging. Wijk bij Duurstede is gelegen nabij een kruising van belangrijke waterwegen. Het stadje wordt nog voor een groot deel omringd door stadsmuren en verdedigingswallen. De skyline vanaf het water wordt gekenmerkt door de historische panden die boven de stadswal uit komen en de  molen Rijn en Lek. Dit is de enige molen in Nederland  die op een stadspoort is gebouwd. De molen is een van de iconen van de stad. Vandaag de dag is de molen nog steeds in gebruik voor het malen van graan. Onderweg als de vele gezichten van het landschap aan u voorbij komt zal de schipper de nodige uitleg geven.  Na deze schitterende 3 uur durende boottocht staat de touringcar weer voor u klaar om u weer retour te brengen naar uw opstapplaats. Maar niet voordat we deze dag afsluiten met een heerlijk drie gangen diner. 

Totaalprijs
Sluit