Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Driekwart dagtocht

093 Beleef de Vrijheid - Vrijheidsmuseum

57,50 p.p.

Beleef de Vrijheid
Vrijheidsmuseum

Waar het eens te ver ging, begon later de vrijheid.

In een mooie vredige heuvelachtige omgeving ligt het Vrijheidsmuseum.  Het museum ligt ten zuidoosten van Nijmegen en Arnhem. In het museum maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa. Door middel van geuren, interactieve presentaties, diorama’s, modellen, originele films en geluidsfragmenten wordt de bevrijding op boeiende wijze verbeeld. Het museum toont aan u de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten. Ruim veertig jaar nadat Nederland de vrijheid had herkregen, kon het Vrijheidsmuseum in definitieve vorm worden geopend. In het zuid Gelderse Groesbeek wordt op een historische plaats, die in nauwe relatie staat tot de grootscheepse militaire Operatie Market Garden, de herinnering levend gehouden aan die indrukwekkende gebeurtenissen in september 1944.

Een ander mooi evenement wat als doel heeft om de herinneringen van de vrijheid in stand te houden, is de Eindhovense lichtjesroute. De soldaten welke zich inzetten voor de bevrijding werden door de Eindhovenaren verwelkomd doormiddel van verlichting achter de ramen. Doordat materialen na de oorlog erg schaars waren lag een kaars of een vetpotje het meest voor handen. Er ontstond een comité van vrijwilligers die zich inzetten om de bevrijding jaarlijks te vieren. Inmiddels is de lichtjesroute een begrip. Langs een openbaar traject van 22 kilometer door Eindhoven worden gedurende 4 weken, vanaf 18 September,  de straten verlicht met uiteenlopende ornamenten of projecten.

Vraag offerte aan

We beginnen vandaag wat later in de ochtend aan deze dagtocht. Vanaf uw opstapplaats rijden we naar de omgeving van Nijmegen waar een kopje koffie of thee met gebak wordt geserveerd. Na de koffiepauze rijden we door naar Groesbeek. Hier aangekomen kunt u op eigen gelegenheid en tempo een bezoek brengen aan het Vrijheidsmuseum. Nadat u alle tijd heeft gehad in het museum rijden we richting ons dineradres. Hier bieden wij u een heerlijk drie gangen diner aan.  Als het buiten donker begint te worden, gaan we richting Eindhoven en maken we een rondrit door de stad. Tijdens de rondrit passeren we verrassende ornamenten welke de straten verlichten. Na de rondrit wordt u weer retour gebracht naar uw opstapplaats.

(Vanaf18 september tot medio oktober wordt de tocht uitgevoerd zoals hierboven beschreven. Buiten de periode van de lichtjesroute om kunnen wij u eventueel een alternatief programma aanbieden)

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET GEBAK
  3. ENTREE VRIJHEIDSMUSEUM
  4. HET DINER
  5. LICHTJESROUTE

PRIJZEN:
40 t/m 60 Personen € 57,50
35 t/m 39 Personen € 60,50
30 t/m 34 Personen € 63,50

TIP: We kunnen de dag ook met een lunch beginnen i.p.v koffie met gebak. Vraag ons naar de mogelijkheden.

(Doordat er een verbouwing plaatst vindt is het tot ca. september niet mogelijk om een bezoek te brengen aan de Erekoepel. Zie foto voor een ‘artist impression’ van de nieuwbouw. )

Totaalprijs
Sluit