Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Dagtocht

091 Hasselt: "stad van de smaak"

72,00 p.p.

Hasselt, de hoofdstad van de smaak! Een modestad, jeneverstad, shoppingparadijs en allereerste stad van het geluk. Hasselt voornamelijk gelegen in de Kempen, ten zuiden van de stad begint de Haspengouw. De stad heeft een traditionele indeling met een compact centrum.

In de stad zijn verschillende beelden en monumenten te vinden. Bezienswaardig zijn het stadhuis in classicistische stijl uit midden 17e eeuw, de Sint-Quintinuskathedraal gelegen in het centrum. De huidige vormgeving van de kathedraal,  inclusief de torenspits, is afkomstig uit het jaar 1725. Daarna hebben er nog enkele aanpassingen plaatsgevonden. Het interieur is redelijk sober, weliswaar met een prachtig orgel. Opmerkelijk zijn de ‘waterspuwers’ aan de buitengevel. De Japanse Tuin, de grootste van Europa is zeer de moeite waard. Met de prachtige aanleg symboliseert het rust en natuurlijke schoonheid. Via  de verschillende paden en bruggen wandelt u zo naar allerlei prachtige idyllische plekjes in het park, passerend een waterval, een theetuin, rotspartijen en een steenlantaarn.

 
Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons koffieadres waar we voor u een heerlijk kopje koffie met Limburgs vlaai hebben gereserveerd. Via een mooie toeristische route rijden we richting Hasselt, onderweg maken we een stop voor de lunch.  . Na de lunch rijden we naar Hasselt waar we kennismaken met onze gids voor een prachtige rondrit in de omgeving van Hasselt.  De gids verteld fascinerend over deze prachtige stad. Nadat u alles te weten bent gekomen over deze prachtige stad gaan we ons alles laten vertellen over de geschiedenis van jenever. In het midden van de 19e eeuw telde Hasselt tientallen jeneverstokerijen. Ook vandaag de dag is Hasselt nog de jeneverstad bij uitstek. Hoe schenk en bewaar je deze lekkere drank, Wie vond hem uit, Waarom heet jenever, jenever? Op al deze vragen zal u antwoord krijgen, het museum zal u jeneverwijs maken. Natuurlijk zal er geen proeverij aan ontbreken, ontdek in het proeflokaal je favoriete jenever. Hierna is het alweer tijd om de stad te verlaten en rijden we richting ons diner adres om deze dag passend af te sluiten met een smaakvol drie gangen diner. Vervolgens brengen wij u weer retour naar uw opstapplaats.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET VLAAI
  3. LUNCH
  4. RONDRIT MET GIDS
  5. RONDLEIDING JENEVERMUSEUM
  6. HET DINER

PRIJZEN:
40 t/m 60 Personen € 72,00
35 t/m 39 Personen € 75,00
30 t/m 34 Personen € 78,00

 

 
Totaalprijs
Sluit