Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Driekwart dagtocht

081 Leuven, eeuwenoud maar toch springlevend (driekwart-dagtocht)

57,50 p.p.

Onder de schaduw van de grote stad Brussel ligt Leuven. Geen stad in Vlaanderen spreekt zo tot de verbeelding als deze oude universiteitsstad. Wandel door een rijk historisch patrimonium. Geniet van een joviale, bourgondische stadscultuur. Onderga de charmes van de creatieve spirit die er leeft. De stad Leuven is trots op zijn verleden en op zijn erfgoed. In de stad is zoveel te bewonderen dat één bezoek eigenlijk te weinig is. De stad ligt al sinds de 9e eeuw aan rivier de Dijle. Het duurde tot de 12e eeuw dat er een bloeiperiode kwam. Dit was ook de periode dat de eerste ringmuur, diverse kerken, kloosters en abdijen gebouwd werden. In de 15e eeuw komt de nieuwe universiteit en er breekt een volgende bloeiperiode aan. Uit die tijd is ook de Grote markt, met het schitterende stadhuis, hét symbool van de stad. Maar ook andere gebouwen zoals het Begijnhof, de Sint Pieterskerk, de lakenhalle, het huis van Sestich en andere kerken zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Vraag offerte aan

 's Morgens rijden we vanaf uw opstapplaats rechtstreeks naar ons lunchadres. Hier wordt u gastvrij ontvangen met een prima koffietafel met kroket. Na de lunch rijden we door naar de prachtige stad Leuven waar we u naar het centrum van de stad brengen.

Hier kan de middag worden ingevuld na keuze. Er zijn twee mogelijkheden een actieve middag of een minder actieve middag.

Minder- Actieve Middag:
U heeft ruim twee uur de tijd om te genieten van de vele terrasjes en winkels en de bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u ook een bezoek brengen aan het stadhuis, het Begijnhof of de Sint Pieterskerk.

Actieve Middag:
U gaat met een gids al lopend op ontdekking door Leuven om de klassieke hoogtepunten van deze stad te gaan ontdekken. De wandeling doorloopt het stadscentrum, en doet het stadhuis en de St.-Pieterskerk aan, beiden parels van Brabantse hoog-gotiek. De Mechelsestraat, de Vaartstraat, de Diestsestraat, de Naamsestraat en de Brusselsestraat waren reeds in de Middeleeuwen de voornaamste uitvalswegen van de stad. Uiteraard kunnen een aantal universiteitsgebouwen niet ontbreken, zoals de universiteitshallen, de bibliotheek, en enkele colleges. Na afloop van deze twee uur durende wandeling heeft u nog even de tijd om heerlijk op een terrasje na te genieten van al de indrukken die u heeft opgedaan.

Na ons bezoek aan Leuven rijden we naar ons dineradres waar we deze mooie reis afsluiten met een heerlijk diner.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en). 

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOFFIETAFEL MET KROKET
  3. KEUZENPROGRAMMA
  4. HET DINER

PRIJZEN:
Minder-actieve middag:
40 t/m 60 Personen € 57,50
35 t/m 39 Personen € 60,50
30 t/m 34 Personen € 63,50

Actieve middag:
40 t/m 60 Personen € 65,50
35 t/m 39 Personen € 68,50
30 t/m 34 Personen € 71,50

 
Totaalprijs
Sluit