Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Dagtocht

080 Staphorst zoals het was

70,00 p.p.

De kerkelijke gemeente Staphorst heeft om verschillende reden bekendheid. De typische vorm van lintbebouwing geeft Staphorst een dorps karakter, ook zijn de boerderijen allemaal in dezelfde stijl gebouwd. De gevels van de boerderijen zijn opvallend door de fel groen gekleurde luiken. Boven de voordeur is een ornament aangebracht wat de levensboom voorstelt. Staphorst is ook nog een van de weinige plaatsen waar klederdracht wordt gedragen. Al is het tegenwoordig zeldzaam. In het verleden was het kenmerkend voor de inwoners. De kerkelijke gemeente in Staphorst staat bekend als de meest gesloten van Nederland. De zondagsrust wordt hier sterk in acht genomen.

 
Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar ons koffieadres voor een kopje koffie of thee met gebak, waarna we onze weg richting de provincie Overijssel. Onderweg zien we de altijd mooie natuur van de Veluwe. In Staphorst bezoeken we de museumboerderij. In de mooie gerestaureerde boerderij zijn voorwerpen, schilderijen, klederdracht en typische kleurrijke tegel tableaus te zien. Na een korte indruk van hoe de vroegere lokale bevolking leefde, wordt het tijd om aan tafel te gaan voor de koffietafel met kroket.

Zoals eerder beschreven, is Staphorst een van de plaatsen in Nederland waar klederdracht  gedragen wordt. Tegenwoordig is het zeldzaam als je iemand ziet in de lokale dracht, daarom zullen twee dames u vertellen en demonstreren hoe de dracht gedragen wordt. U leert ook alles over de dracht zoals die wordt gedragen bij de geboorte of bij de dood en alle specifieke kenmerken ervan. Na deze “modeshow” maken we een rondrit onder begeleiding van een lokale gids. Hij laat u het mooie dorp en de omgeving zien, na afloop van deze prachtige rondrit is het weer tijd om Staphorst te gaan verlaten. Onderweg stoppen we voor een heerlijk diner, waarna we u retour brengen naar uw vertrekplaats.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET GEBAK
  3. ENTREE EN RONDLEIDING MUSEUMBOERDERIJ
  4. KOFFIETAFEL MET KROKET
  5. MODESHOW KLEDERDRACHT
  6. RONDRIT MET GIDS
  7. HET DINER
PRIJZEN:
40 t/m 60 Personen € 70,00
35 t/m 39 Personen € 73,00
30 t/m 34 Personen € 76,00

 

 

 

Totaalprijs
Sluit