Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

065 Abdijen & Norbertijnen

73,00 p.p.

Een abdij is een geheel van gebouwen dat door monniken of nonnen wordt gebruikt van een kloosterorde. Het belangrijkste gebouw van de abdij is het klooster. Dit kan ook los staan van een abdij en is dan onder leiding van een prior of een overste. In de middeleeuwen kwamen vele abdijen tot bloei en waren de abdijen strak georganiseerde en gesloten leefgemeenschappen, die behalve het ommuurde gebouwencomplex vaak ook het beheer hadden over een uitgestrekt omliggend gebied. Niet alleen op religieus, maar ook op cultureel gebied waren de abdijen van grote betekenis. De Orde der Reguliere Kanunniken van Prémontré (premonstratenzers) werd in 1121 gesticht door Sint Norbertus van Gennep. De mannelijke leden van deze orde worden vaak norbertijnen genoemd.  

 
Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons eerste adres voor een heerlijk kopje koffie met gebak. Inmiddels is de gids ook gearriveerd en wordt er kennis gemaakt, de gids zal ons de gehele dag vergezellen. Na de koffie gaan we de eerste abdij bezoeken, de Abdij van Postel. Het leven van de Postelse Norbertijnen, het sfeervolle binnenplein, de beiaardklanken, de romaanse kerk en de weelderige kruidentuin zullen u bekoren. Hier zal u ook een befaamd streekproduct proeven, Postelse kaas. Hierna is het tijd voor de lunch, we gaan aan tafel voor een goed verzorgde koffietafel met kroket waarna we aansluitend weer op pad gaan voor een prachtige abdijenroute.

De rondrit zal ons brengen bij de Norbertijnen van Averbode en Tongerlo, bekende Belgische abdijbieren worden hier nog gebrouwen. Onze gids zal u op alle vragen antwoord geven over hoe de norbertijnen hun dag invullen, wat hun bronnen van inkomsten zijn en of heeft u een andere vraag, u krijgt een verrassend antwoord van de gids. Uiteraard sluiten we deze dag in stijl af, niet met een gangbaar diner maar met heerlijke frites stoof en stoof met vooraf een lekker soepje en een lekker dessert. Hierna is het tijd om het Belgische grondgebied te verlaten en rijden we terug naar Nederland waar we u retour brengen naar uw opstapplaatsen.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET GEBAK
  3. BEZOEK ABDIJ VAN POSTEL
  4. KOFFIETAFEL MET KROKET
  5. ABDIJENROUTE
  6. HET DINER (zoals omschreven)

PRIJZEN:
40 t/m 60 Personen € 73,00
35 t/m 39 Personen € 76,00
30 t/m 34 Personen € 79,00

 

 
Totaalprijs
Sluit