Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Dagtocht

058 "Take the train after tea"

73,00 p.p.

Zuid-Limburg is een provincie met veel historie. De mooiste manier om deze mooie omgeving te verkennen is met de historische trein van de Zuid Limburgse Stoom Maatschappij, het zogenaamde miljoenenlijntje. De naam is ontleend aan de hoge aanlegkosten van het spoortraject tussen Simpelveld en Valkenburg a/d Geul. Voor die tijd was 12 miljoen gulden, dat overeen komt met 1 miljoen gulden per kilometer, veel geld. In 1988 werd gestopt met de onrendabele treindienst van de NS. Vrij snel daarna werd de Z.L.S.M. opgericht. Het doel was om dit prachtige traject te behouden.

 

 

Vraag offerte aan

’s Morgens rijden we vanaf uw opstapplaats naar het noorden van Limburg. We maken een stop bij een bijzonder museum. In het theepotten museum wordt u zeer gastvrij ontvangen met een kopje koffie of thee en een heerlijk stukje gebak. Aansluitend bent u in de gelegenheid om een rondgang te maken door het theepottenmuseum om al deze prachtstukken van dichtbij te bewonderen. U zult verstelt staan hoeveel soorten theepotten er zijn. Het museum heeft wel 18.000 soorten theepotten in allerlei maten en vormen. Tussen al deze theepotten zal het niet gemakkelijk zijn om een “gewone” theepot te vinden. Het zijn allemaal stuk voor stuk  kunststukjes waar ontwerpers zich op hebben uitgeleefd om een excentrieke theepot te ontwerpen.

Hierna vervolgen we onze weg naar het zuiden, waar we een stop maken voor een goed verzorgde koffietafel met kroket.

Na de lunch rijden we via een mooie route naar het station  van Simpelveld. U stapt van de moderne touringcar over in de historische stoom trein. U gaat een prachtige tocht maken door het heuvellandschap van Zuid- Limburg.  Terug in Simpelveld bent u in het kloppend hart van de Z.L.S.M. Het historische station is door vrijwilligers omgebouwd tot een museumstation. Een bezoek is dan ook meer dan de moeite waard, u vindt hier een souvenirwinkel en een nostalgische stationsrestauratie. Deze is in de voormalige visitatiezaal. Nadat u hier heeft kunnen rondkijken stapt u weer in de touringcar waarna we door het Limburgse land weer retour rijden naar het Brabantse land. Onderweg stoppen we nog voor een drie gangen diner om deze prachtige dag af te sluiten

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET GEBAK
  3. ENTREE THEEPOTTENMUSEUM
  4. KOFFIETAFEL MET KROKET
  5. STOOMTREINRIT
  6. HET DINER

PRIJZEN:
40 t/m 60 Personen € 73,00
35 t/m 39 Personen € 76,00
30 t/m 34 Personen € 79,00

 

 

 

Totaalprijs
Sluit