Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

056 Bossche bollen & de Noordkade

72,95 p.p.

Zodra alle mensen hebben plaats genomen in de EMA touringcar rijden we naar de Brabantse hoofdstad. En wie

 ’s Hertogenbosch zegt, zegt eigenlijk al sjekladebol (chocoladebol) of beter gezegd, een Bossche bol. Het is een gebakspecialiteit uit 's-Hertogenbosch. Al voor het begin van de twintigste eeuw werd in 's-Hertogenbosch de voorganger van de huidige Bossche bol verkocht door een lokale banketbakker. De naam "Bossche bol" zoals de meeste mensen deze lekkernij kennen is pas in de loop der tijd ingeburgerd geraakt. Tijdens een workshop leert u alles over deze bekende Bossche bol, ook hoe u deze bol het beste kunt eten! Na deze interessante les vervolgen we onze reis naar het lunchadres, waar u kan gaan genieten van een goed verzorgde koffietafel, waarbij de kroket uiteraard niet ontbreekt.

 
Vraag offerte aan

Dan is het tijd om richting Veghel te rijden, hier vinden we een mooi bewaard stukje historisch- industrieelerfgoed. De Noordkade, op het CHV terrein, kent een rijke geschiedenis. In 1826 was de Zuid-Willemsvaart tussen Helmond en Den Bosch klaar. Dit betekende voor Veghel een grote economische impuls. De haven, die in directe verbinding met het kanaal stond, maakte Veghel tot een centrum van transport. De Coöperatieve Handelsvereniging (CHV) vormde de economische instelling van de Noord-Brabantse Coöperatieve Boerenbond (NCB). De afgelopen 100 jaar heeft CHV een belangrijke rol gespeeld in Veghel. In 1915 verrees hier de eerste grote graansilo. De CHV, een inkooporganisatie voor mengvoeders, kunstmest en granen, vestigde zich hier vanwege de centrale ligging in Brabant. Veghel groeide uit tot het centrum van de voedingsmiddelenindustrie. De ontwikkeling van het voormalige CHV terrein is belangrijk voor het behoud en herbestemming van industrieel erfgoed. Hier worden we ontvangen met koffie, waarna we een rondleiding krijgen  door het Museum SIEmei. Hier zien we voorbeelden van industriële en ambachtelijke bedrijvigheid uit de Meierij. De collectie loopt uiteen van letterzetmachines, hout verspaanders en een dragline, tot oude telefoontoestellen, gereedschappen en veel meer.

Het is ondertussen alweer tijd geworden om deze dag af te gaan sluiten, we rijden naar ons dineradres voor een goed verzorgd diner waarna we u weer retour brengen naar uw opstapplaats.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. WORKSHOP BOSSCHE BOL MAKEN MET KOFFIE OF THEE
  3. KOFFIETAFEL MET KROKET
  4. KOPJE KOFFIE, ENTREE EN RONDLEIDING SIEMEI
  5. HET DINER
PRIJZEN:

40 t/m 60 Personen € 72,95
35 t/m 39 Personen € 75,95
30 t/m 34 Personen € 78,95

 

 
Totaalprijs
Sluit