Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Dagtocht

055 Tiengemeten & de Hoekse Waard

79,95 p.p.

Water heeft de geschiedenis van de Hoeksche Waard mede bepaald. Het landschap is in het verleden regelmatig veranderd omdat er vaker dijkdoorbraken waren. De St. Elisabethsvloed is een hele bekende stormvloed waardoor land werd weggeslagen. Op de hoog gelegen plaatsen, tussen het stromende water is bebouwing ontstaan.  De historische kenmerken van de Hoeksche Waard zijn kreken, beboomde en bewoonde dijken, polders, rivieren met getij en een mooi open landschap aan de horizon. Dat alles maakt het tot een uniek gebied op de grens van Brabant en Holland.

Een ander uniek gebied is het eiland Tiengemeten. Aan het begin van de 17e eeuw slibt in het Haringvliet een zandplaat op van 5 hectare. Een halve hectare heet in die tijd een gemet, en zo krijgt dit stukje land zijn naam Tiengemeten. Boeren verbouwen er meekrap, tarwe en vlas. Maar later ook aardappelen en bieten, ook  riet werd een belangrijk product. Vandaag de dag is het eiland enkel met een pont bereikbaar. Op het eiland bevinden zich 2 leuke musea, namelijk het Rien Poortvliet museum en een landbouwmuseum. Rien Poortvliet is een bekende tekenende verteller. Het voornaamste thema van zijn aquarellen was landleven. Ook had hij veel bewondering voor het werkpaard. Bekende boeken van Poortvliet zijn: Het brieschend paard en Te hooi en te gras. Op de zolder van het Poortvliet museum leven de kabouters uit de boeken van Rien Poortvliet. Het landbouwmuseum op Tiengemeten staat via de aquarellen van Rien Poortvliet met elkaar in verbinding. Het landbouwmuseum toont de landbouwmechanisatie van de vorige eeuw.

 
Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar de Hoeksche waard. In Strijen, de oudste plaats in de Hoeksche waard, stoppen we voor de koffiestop.  Hier staat een heerlijk kopje koffie voor u klaar met een Striense bolus.  Nadat u heeft kunnen genieten van het heerlijke kopje koffie stappen we weer in de touringcar voor een prachtige rondrit door de omgeving. De gids zal u alle weetjes en feitjes vertellen over de Hoeksche waard. Hierna is het alweer tijd voor de lunch, een uitgebreide koffietafel met natuurlijk een kroket. Na de lunch rijden we richting Tiengemeten. Hier ligt het pontje klaar dat u naar het kleine eilandje zal brengen. U heeft hier voldoende tijd om een bezoek te gaan brengen aan het landbouwmuseum en het Rien Poortvliet museum. Ook is er horeca gelegenheid op het eiland waar u nog even van alle indrukken van het eiland kan nagenieten met een lekker drankje (eigen rekening). Op een afgesproken tijd wordt u weer bij het pontje verwacht voor de terugtocht naar het vaste land. Het is tijd om de Hoeksche waard te gaan verlaten. Voordat we u weer retour brengen naar uw opstapplaats stoppen we nog voor een heerlijk drie gangen diner.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP DE BEVESTIGING.

Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET STRIENSE BOLUS
  3. RONDRIT MET GIDS
  4. KOFFIETAFEL MET KROKET
  5. OVERTOCHT MET HET PONDJE
  6. ENTREE RIEN POORTVLIETMUSEUM EN LANDBOUWMUSEUM
  7. HET DINER
PRIJZEN:
40 t/m 50 Personen € 79,95
35 t/m 39 Personen € 82,95
30 t/m 34 Personen € 85,95

 

 
Totaalprijs
Sluit