Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Dagtocht

047 De Hanzesteden Elburg en Kampen

73,75 p.p.

Hanzestad Elburg is een beschermd stadszicht en heeft enkele honderden rijksmonumenten. Ook is de stad bekend om haar middeleeuwse vesting met een nagenoeg volledig recht stratenplan.  De voormalige Zuiderzeestad Elburg heeft een kleine visserijhaven met havenkom in de nabijheid van de Vischpoort. Door de afsluiting van de Zuiderzee en later de inpoldering is Elburg de visserij in de tweede helft van de vorige eeuw kwijt geraakt.

De oude Hanzestad Kampen is gelegen aan de benedenloop van de IJssel nabij de uitmonding in het IJsselmeer en het Keteldiep. De gunstige ligging aan de drukbevaren handelsroute tussen de Zuiderzee en de Rijn maakte dat Kampen zich al snel ontwikkelde van eenvoudige nederzetting tot welvarende handelsstad die zou uitgroeien tot een van de machtigste en toonaangevende steden van Noordwest-Europa. Kampen trad in 1441 formeel toe aan de Hanze. De tabaks -industrie bepaalt vanaf ongeveer 1815 het gezicht van Kampen. Rond 1880 was bijna de helft van de Kamper bevolking werkzaam in de tabaksindustrie en werden 1,5 miljoen sigaren per week geproduceerd. De sigarenindustrie kon geen plaats vinden om een grote fabriek te bouwen, vanwege de pachtgronden, die voor boeren waren bedoeld. Daarom vond veel van de sigarenmakerij bij de arbeiders thuis plaats. De stad Kampen biedt ook nog veel historische gebouwen die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Waaronder de Koornmarktspoort, een stadspoort gevestigd in de stadsmuur, of de Boven kerk

(St. Nicolaaskerk), het  meeste opvallende element in het stadsgezicht van Kampen.

 
Vraag offerte aan

In het jaar 2017 worden de Hanzedagen in Nederland gehouden en wel in de Hanzestad Kampen.  

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar ons koffieadres waar een heerlijk kopje koffie met gebak klaar staat. Na de koffie vervolgen we onze reis naar het noorden. We rijden richting Elburg waar we inschepen voor een 100 minuten durende boottocht. Aan boord wordt u een heerlijke Hanzemaaltijd aangeboden, net als uit de “Hanzetijd”. Deze maaltijd bestaat uit: warme beenham geserveerd op houten bordjes/ plankjes, een bourgondische soep met breekbrood en melk. Beleef de Hanzetijd aan boord!

Terug in Elburg staat de touringcar weer voor u gereed. We rijden naar Kampen waar u nog even vrije tijd heeft om deze bijzondere stad te gaan bezoeken. Aansluitend rijden we verder naar ons dineradres waar wij ter afsluiting van deze mooie dagtocht u nog een heerlijk drie gangen diner aanbieden.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

 Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET GEBAK
  3. BOOTTOCHT MET HANZELUNCH EN 1 KOPJE KOFFIE OF THEE
  4. HET DINER
PRIJZEN:
40 t/m 60 Personen € 73,75
35 t/m 39 Personen € 76,75
30 t/m 34 Personen € 79,75

 

 
Totaalprijs
Sluit