Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Dagtocht

029 Wat weet u van stroopwafels?

74,00 p.p.

Gouda heeft diverse specialiteiten, naast kaas, pijpen, kaarsen en aardewerk vindt ook de stroop- of siroopwafel zijn oorsprong in Gouda. In de 19e eeuw werden de eerste stroopwafels gemaakt in Gouda. Ze werden gemaakt van koeksnippers, deegresten en stroop. Daardoor waren de stroopwafels erg goedkoop en dus betaalbaar voor de armere bevolking. In die periode werden ze ook wel armenkoeken genoemd. Wij nemen u mee in de keuken van een bakkersfamilie, waar de “Echte Goudse Siroopwafel” gemaakt wordt.

Niet alleen voor hen die van lekker houden is Gouda leuk. Ook de historische binnenstad met de authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes, de grachten en de vele hofjes zijn zeker het bezichtigen waard.

Midden op de markt van Gouda staat het vrijstaand laatgotisch stadhuis, dit prachtige historische gebouw met zijn rood-witte luiken is een echte blikvanger.

Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar ons koffieadres. Hier staat de koffie al voor u klaar met een heerlijk gebakje. Na de stop rijden we via een mooie route naar Gouda. We worden zeer gastvrij ontvangen bij Bakkerij van den Berg, gelegen midden in het centrum van Gouda. Bij aankomst gaat u eerst genieten van een heerlijk broodbuffet, bestaande uit diverse soorten vers gebakken brood, vleeswaren, kaas, koffie en thee. Na de lunch gaan we een kijkje nemen achter de schermen en krijgt u de geschiedenis te horen over de siroopwafel, die zijn oorsprong vindt in ca. 1812. Hierna is de beurt aan u om zelf een siroopwafel te bakken! De groep zal worden opgesplitst na de lunch. Er zal een groep deelnemen aan de rondleiding en de andere groep heeft dan even de tijd om op ontdekking te gaan in Gouda, hierna zal er gewisseld worden, zodat iedereen de kans heeft gehad om zijn eigen stroopwafel te bakken en om Gouda te bezichtigen. Dan is het alweer tijd om afscheid te nemen van de bakker en zijn collega’s. Onderweg maken we nog een stop voor een goed verzorgd drie gangen diner waarna wij u weer retour brengen naar uw opstapplaats.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP DE BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOFFIE MET GEBAK
  3. LUNCH
  4. SIROOPWAFEL WORKSHOP MET RONDLEIDING
  5. HET DINER
PRIJZEN:

40 t/m 50 Personen € 74,00
35 t/m 39 Personen € 77,00
30 t/m 34 Personen € 80,00

Totaalprijs
Sluit