Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Dagtocht

026 Vaar mee met de Zuiderzee

70,75 p.p.

Het IJsselmeer ontstond door het afsluiten van een deel van de Zuiderzee en de officiële naamsverandering vond plaats in 1932. Het meer werd vernoemd naar de IJssel doordat deze uitmondt op het IJsselmeer.  Het deel van de vroegere Zuiderzee ten noorden van de afsluitdijk wordt tegenwoordig tot de Waddenzee gerekend. Het IJsselmeer is het grootste meer van Nederland en het diepste punt bevindt zich voor de kust van Lelystad.

Urk is een voormalig eiland. In 1942 werd de Noordoostpolder drooggemalen, maar voor de inwoners van Urk leeft het eilandgevoel nog steeds; men woont bijvoorbeeld niet in Urk maar op Urk. Toen Urk nog een eiland was, was de veerdienst tussen Urk en Enkhuizen de enige verbinding met het vasteland. Passagiersschip De Zuiderzee houdt deze unieke historie in stand en verzorgt in de zomermaanden nog steeds deze veerdienst tussen Urk en Enkhuizen en doen dit  al sinds 1890.

 
 
 
Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we richting ons koffieadres. Hier stoppen we voor een lekker kopje koffie met een stukje gebak. Na deze stop vervolgen we onze weg naar Urk. Hier aangekomen gaan we aan boord van de Zuiderzee voor een twee uur durende vaartocht. We varen niet alleen langs het voormalig eiland Urk , maar ook langs het grootste windmolenpark van Nederland. Tijdens deze boottocht bieden wij u een heerlijke warme lunch aan bestaande uit heerlijke frites, vers gebakken kibbeling en salade, geserveerd met een kopje koffie of thee. Nadat u van boord bent gestapt van de Zuiderzee heeft u even de gelegenheid om op ontdekkingstocht te gaan door Urk. Hierna rijden we via een mooie toeristische route richting het zuiden. Onderweg maken we een stop voor een koffietafel met kroket voordat we u bij uw opstapplaats retour brengen.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. HET KOPJE KOFFIE MET GEBAK
  3. DE BOOTTOCHT
  4. WARME LUNCH MET KOPJE KOFFIE OF THEE
  5. DE KOFFIETAFEL MET KROKET
PRIJZEN:
40 t/m 60 Personen € 70,75
35 t/m 39 Personen € 73,75
30 t/m 34 Personen € 76,75
 
 
 
Totaalprijs
Sluit