Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Dagtocht

018 Het vissersdorp Urk (met keuze mogelijkheid middag)

80,25 p.p.

Urk is echt een rots in de branding. Vele eeuwen hielden de bewoners het vol op hun keilemen bult te midden van een woeste Zuiderzee. Ook na de inpoldering wisten ze hun eigen cultuur uitstekend te bewaren. Urk blijft wat het is: een pittoresk dorp met een unieke cultuur waar het trots op is. De schilderachtige huisjes liggen dicht tegen elkaar aan langs hellende straatjes. Op de bult was immers een groot tekort aan ruimte tijdens de vele eeuwen dat Urk nog een eiland was in de Zuiderzee.

Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar Urk. Hier worden we ontvangen op het rondvaartschip de Zuiderzee voor een 1,5 durende boottocht aan boord wordt er een kopje koffie met appelgebak aangeboden. Aansluitend rijden we naar restaurant “De Goede Aanloop” voor een heerlijk 3-gangen menu, (warme lunch).

Voor het middagprogramma heeft u de keuze uit onderstaande mogelijkheden, het betreft dan de keuze gemaakt door het bestuur bij boeking.  

Op een afgesproken tijdstip wordt u weer bij de touringcar verwacht waarna we beginnen aan de terugreis, onderweg maken we nog een stop om deze gezellige dag af te sluiten met een heerlijke koffietafel met kroket.

Keuzemogelijkheid middagprogramma:

1.     Rondrit met gids. Met de gids in de bus maken we een prachtige rondrit door het nieuwe gedeelte van Urk. We zien o.a. het palenscherm dat vroeger de afrastering was van het eiland. De rondrit eindigt bij het “ leugenbankje” vanuit hier kan u op eigen gelegenheid op onderzoek uit in het historische centrum.

2.     Museum het oude raadhuis. Urk was eeuwenlang een eiland, omspoeld door de vaak woeste Zuiderzee. Een eiland met zijn karakteristieke bewoners en bebouwing, een eigen klederdracht en eigen dialect. Het museum, dat sinds 1989 gevestigd is in het voormalige gemeentehuis, geeft een indruk van de leefomstandigheden van de Urkers in vroegere tijden, rond 1920.

3.     Ginkiestocht. Laat je door de gids meevoeren door een wirwar van straatjes en steegjes in het pittoreske centrum van Urk. Met schilderachtige doorkijkjes, knusse pleintjes en steegjes en karakteristieke geveltjes is de Ginkiestocht dé leukste manier om Urk te ontdekken!

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET APPELGEBAK
  3. DE BOOTTOCHT
  4. WARME LUNCH
  5. KEUZEPROGRAMMA
  6. KOFFIETAFEL MET KROKET

PRIJZEN:
Met boottocht en rondrit:
40 t/m 60 Personen € 80,25
35 t/m 39 Personen € 83,25
30 t/m 34 Personen € 86,25

Met boottocht en museum:
40 t/m 60 Personen € 84,50
35 t/m 39 Personen € 87,50
30 t/m 34 Personen € 90,50

Met boottocht en Ginkiestocht:
40 t/m 60 Personen € 83,95
35 t/m 39 Personen € 86,95
30 t/m 34 Personen € 89,95

Totaalprijs
Sluit