Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

015 Een steekje los.......op de Veluwe

64,25 p.p.

Barneveld staat vooral bekend om zijn pluimvee, met name de Barnevelder, maar na vandaag komt daar verandering in. Dan kent u Barneveld als het dorp met het losse steekje. Hier is namelijk het enige museum van Nederland gevestigd waar zoveel verschillende borduurwerken te zien zijn. De verzameling bestaat uit ingelijste borduurwerken, merklappen, schellekoorden, kussens, dienbladen, lampenkapjes, voetenbankjes en nog veel meer. Borduren  is een kunst die al bestaat sinds de mensheid stoffen gebruikt. Over de hele wereld wordt naar schatting vanaf 3000 v. Chr. borduursels aangebracht op weefsels. In de zeventiende eeuw werd het bekleden van meubilair met borduurwerk populair. Door de handel met het Verre Oosten kwamen de oosterse motieven naar Europa, zoals exotische vogels en bloemen. Rond 1850 werd de borduurmachine uitgevonden. Dit betekende het einde van de glorietijd van de borduurkunst. Kerken blijven een belangrijke opdrachtgever, zoals in Spanje; daar worden nog steeds mantels geborduurd voor processiebeelden uit de semana santa op de oude manier, ook kazuifels worden nog steeds met de hand geborduurd.
In het borduurmuseum is zoveel te zien dat u niet uitgekeken raakt.

Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar Barneveld waar u kunt rekenen op een gastvrij onthaal. Hier staat ook de koffie klaar met wat lekkers. Dan is het tijd om alles te weten te komen over borduren, u wordt geïnformeerd over de geschiedenis en u krijgt een boeiende beeld- presentatie te zien over het ontstaan van het museum. Natuurlijk worden er ook diverse bijzonder werken getoond met de bijbehorende uitleg. Ook voor de mannen is dit een boeiende excursie er is veel te zien over diverse houtsnijwerken.

Na deze gezellige ochtend nemen we afscheid van onze gastheren en vrouwen en rijden we naar ons lunchadres op de Veluwe voor een welverdiende koffietafel met kroket. Hierna gaan we een prachtige rondrit maken door een van de mooie gebieden van Nederland, de Veluwe. De gids zal u onderweg alle mooie plekjes laten zien van dit prachtige gebied en hier heel veel van weten te vertellen. Na afloop van deze rondrit heeft u nog even de tijd om een drankje te drinken (eigen rekening) voordat we naar ons dineradres rijden. Hier krijgt u een heerlijk drie gangen diner aangeboden.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET LEKKERS
  3. ENTREE BORDUURMUSEUM
  4. KOFFIETAFEL MET KROKET
  5. RONDRIT MET GIDS
  6. HET DINER
PRIJZEN:
40 t/m 60 Personen € 64,25
35 t/m 39 Personen € 67,25
30 t/m 34 Personen € 70,25
Totaalprijs
Sluit