Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Dagtocht

015 Chocolade, Kinderdijk & Rotterdam

72,00 p.p.

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Ridderkerk. Bij chocolatier Frits van Noppen wordt u ontvangen met koffie of thee met daarbij uiteraard een heerlijke bonbon uit eigen atelier. Ondertussen wordt u meegenomen in de wereld van chocolade. Geschiedenis, bereiding, kwaliteit, proeven, toepassingen....alles komt aan de orde. In het atelier staat een groot videoscherm opgesteld met een camera op de demonstratietafel gericht, zodat iedereen alles duidelijk kan volgen. Zelf proberen behoort ook tot de mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook nog van die heerlijke chocolade mee naar huis nemen.

Vraag offerte aan

Na afloop van deze boeiende demonstratie stappen we weer in de bus en rijden we naar Kinderdijk. Hoe de naam Kinderdijk is ontstaan, is niet helemaal duidelijk er doen zich hier enkele verhalen over de ronde. Het bekendste verhaal is afkomstig uit 1421 tijdens de grote St. Elisabethvloed. Nadat de ergste storm was geluwd ging men naar de dijk om te kijken wat er te redden viel. In de verte zag men een wiegje aan komen drijven, men had geen hoop meer, maar toen het dichterbij kwam zag men een kat op het wiegje zitten die het in evenwicht hield door op en neer te springen zodat er geen water in het wiegje zou komen. Aangekomen in Kinderdijk stoppen wij voor een heerlijke lunch, bestaande uit een koffietafel met kroket.

Nadat u heeft genoten van de lunch vervolgen wij onze weg naar Gouda. Hier kunt u zelf de middag in vullen, u gaat zelf op onderzoek uit in deze prachtige stad. De stad heeft diverse hoogtepunten waaronder de Sint-Janskerk, deze kerk is maar liefst 123 meter lang, de huidige vorm dateert uit de 16e eeuw. Indien u wenst kunt u binnenin de kerk de afmeting het beste ervaren. De kerk is ook beroemd om haar 72 gebrandschilderde ramen. De zogenoemde Goudse Glazen vormen de grootste schat van de kerk. In de ramen zijn zowel personen als symbolen verwerkt. De stad heeft ook kunnen profiteren van de gouden eeuw, een periode waarin Nederlandse steden zeer welvarend waren. Het meest prominente voorbeeld daarvan is het oude stadhuis van Gouda, deze vindt u midden op de markt, een vrijstaand laatgotisch stadhuis. Dit prachtige historische gebouw met zijn rood-witte luiken is een echte blikvanger. Naast de adel waren er ook veel rijke kooplieden die prachtige woonhuizen en openbare gebouwen lieten bouwen. Dit alles is te bewonderen in het compacte historische centrum. In het centrum met de authentieke winkeltjes, kleine middeleeuwse straatjes, de grachten en de vele hofjes heeft u voldoende te bekijken. Op het afgesproken tijdstip vertrekken we weer huiswaarts. Zoals u gewend bent, besluiten we ook deze dag met een heerlijk drie gangen diner, alvorens we terugkeren naar uw opstapplaats.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET BONBON
  3. DEMONSTRATIE CHOCOLADE MAKEN
  4. KOFFIETAFEL MET KROKET
  5. BEZOEK AAN GOUDA
  6. HET DINER

PRIJZEN:
40 t/m 60 Personen € 72,00
35 t/m 39 Personen € 75,00
30 t/m 34 Personen € 78,00

Optie: bij te boeken, gebak uit eigen atelier voor bij de koffie €2,00 p.p. extra

 

 
 
 
Totaalprijs
Sluit