Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

014 Kaas & Zand

82,85 p.p.

In Maarsbergen vinden wij De Weistaar, deze kaasboerderij is ruim 50 jaar geleden begonnen met het maken van kaas en boter. Steeds meer mensen kwamen een kijkje nemen in de kaasmakerij en ambachtelijke producten kopen in de sfeervolle winkel. In de loop der jaren is men gaan uitbreiden met een kaas en botermuseum.  Al wandelend door het museum zult u vele indrukken opdoen van vroeger. Het museum geeft een beeld van het maken van kaas en boter. Verder vindt u er boerderijgevels, een dorpsplein en straatjes met authentieke winkeltjes, aangekleed met levensechte poppen in klederdracht.
Het zandsculpturenfestijn vinden we in Garderen. Het thema van dit jaar is: “ Onze Vaderlandse Geschiedenis”  U ziet zandsculpturen van de Hunebedden tot aan de Deltawerken. De geschiedenislessen vroeger op school waren òf saai, òf heel boeiend; afhankelijk of de leraar goed kon vertellen. Tijdens ons bezoek hoef je je nooit te vervelen, want je staat letterlijk oog in oog met de hunebedbouwers, de Bataven en de Romeinen. Zie hoe men woonde en werkte in de Middeleeuwen, hoe men handel dreef in Hanzesteden en wordt zelf onderdeel van de Beeldenstorm. Naast zandsculpturen is er een prachtige tuin aangelegd en zijn er vele unieke diorama’s die onze geschiedenis op een verrassende manier weten uit te beelden. Dan is er nog de Beeldentuin, de plaats om ideeën op te doen om uw huis en tuin te verfraaien. Ook is er een mooi overdekt showroomdorp waarbij u zich in een oud dorpscentrum waant met gezellige winkeltjes met van allerlei snuisterijen.

Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar De Weistaar in Maarsbergen, hier worden we ontvangen met een lekker kopje koffie en een heerlijk stukje gebak. Na de koffie kan u gaan kijken naar de film over de kaas en boterproductie, aansluitend kan u een kijkje nemen in het kaas en boter museum. Uiteraard gaan we ook kaas proeven, er staan twee soorten voor u klaar!  Vervolgens rijden we naar het zandsculpturenfestijn in Garderen waar we ontvangen worden met een lunch, bestaande uit: een kopje soep, 2 broodjes met ham en/of kaas, een kroket en twee consumpties (koffie, thee, melk of karnemelk). Na de lunch is het tijd om op ontdekking te gaan tussen de zandsculpturen, de beeldentuin en het showroomdorp. Op afgesproken tijd verlaten we Garderen, onderweg stoppen wij voor een goed verzorgd drie gangen diner, en na afloop van het diner brengen wij u weer retour naar uw opstapplaats.  

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET GEBAK
  3. FILM, BEZOEK KAAS EN BOTERMUSEUM & PROEVERIJ
  4. LUNCH ZOALS OMSCHREVEN
  5. ENTREE ZANDSCULPTURENFESTIJN
  6. HET DINER
PRIJZEN:

40 t/m 60 Personen € 82,85
35 t/m 39 Personen € 87,85
30 t/m 34 Personen € 93,80

Totaalprijs
Sluit