Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

014 Boer Gijs en 't Veluws zandsculpturenfestijn 2022

82,00 p.p.

Bij Voorthuizen woont Boer Gijs die van alles verzint en verzameld op zijn boerderij 't Westdorp. Hij vertelt leuke verhalen, heeft een verzameling spullen uit grootmoeders tijd, een moestuin, een kruidenierswinkeltje en is erg creatief. In de nostalgisch verbouwde koeienschuur wordt een leerzame demonstratie advocaat maken gegeven, inclusief proeven van al dat lekkers. Tijdens de demonstratie advocaat maken kan de groep zien hoe er op ambachtelijke wijze advocaat wordt gemaakt. Eerst is er een verhaal hoe ze hier ooit in aanraking zijn gekomen met zelfgemaakte advocaat, de herkomst van advocaat en er wordt uitleg gegeven over de ingrediënten, zoals hoe belangrijk het is welke eieren er gebruikt worden. Dan kan men zien hoe het gemaakt wordt. Aansluitend is er natuurlijk het proeven van de advocaat.

Het zandsculpturenfestijn vinden we in Garderen. Ieder jaar is er een ander thema, dit jaar is het thema: Onze Vaderlandsche Geschiedenis - van de Hunebedden tot aan de Deltawerken. De geschiedenislessen vroeger op school waren òf saai, òf heel boeiend; afhankelijk of de leraar goed kon vertellen. Tijdens ons bezoek hoef je je nooit te vervelen, want je staat letterlijk oog in oog met de hunebedbouwers, de Bataven en de Romeinen. Zie hoe men woonde en werkte in de Middeleeuwen, hoe men handel dreef in Hanzesteden en wordt zelf onderdeel van de Beeldenstorm. Naast zandsculpturen is er een prachtige tuin aangelegd en zijn er vele unieke diorama’s die onze geschiedenis op een verrassende manier weten uit te beelden. Dan is er nog de Beeldentuin, de plaats om ideeën op te doen om uw huis en tuin te verfraaien. Ook is er een mooi overdekt showroomdorp waarbij u zich in een oud dorpscentrum waant met gezellige winkeltjes met van allerlei snuisterijen.

Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar Boer Gijs in Voorthuizen, hier worden we ontvangen met een lekker kopje koffie en een stuk ambachtelijke boerencake. Na de koffie genieten we van de demonstratie advocaat maken met proeverij. Daarna is er nog even tijd voor een kijkje in het nostalgisch ingerichte kruidenierswinkeltje met snoep uit grootmoeders tijd, ambachtelijk gemaakte jam, advocaat, magneetplaatjes en nog veel meer. Vervolgens rijden we naar het zandsculpturenfestijn in Garderen waar we ontvangen worden met een lunch, bestaande uit: een kopje soep, 2 broodjes met ham en/of kaas, een kroket en twee consumpties (koffie, thee, melk of karnemelk). Na de lunch is het tijd om op ontdekking te gaan tussen de zandsculpturen, de beeldentuin en het showroomdorp. Op afgesproken tijd verlaten we Garderen, onderweg stoppen wij voor een goed verzorgd drie gangen diner, en na afloop van het diner brengen wij u weer retour naar uw opstapplaats.  

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET AMBACHTELIJKE BOERENCAKE
  3. DEMONSTRATIE ADVOCAAT MET PROEVERIJ
  4. LUNCH ZOALS OMSCHREVEN
  5. ENTREE ZANDSCULPTURENFESTIJN
  6. HET DINER
PRIJZEN:

40 t/m 60 Personen € 82,00
35 t/m 39 Personen € 85,00
30 t/m 34 Personen € 88,00

Totaalprijs
Sluit