Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

014 2e Maasvlakte - een nieuw stukje Nederland

69,00 p.p.

De 2e Maasvlakte, een nieuw stukje Nederland! Het is een nieuwe stap in de ontwikkeling van de Mainport Rotterdam. Om aan de vraag te blijven voldoen en om de belangrijke economische positie te blijven behouden als haven,  dient men steeds verder naar het westen, richting Noordzee uit te breiden. Zo is in het midden van de 20e eeuw de Botlek aangelegd,  in de jaren zestig Europoort en in de jaren 70 de eerste Maasvlakte. De plannen voor de tweede Maasvlakte werden eind twintigste eeuw ontwikkeld. Deze uitbreiding ten westen van de bestaande Maasvlakte is voornamelijk bedoeld om de concurrentie in de containeroverslag met andere Europese havens vol te houden in belang van de Nederlandse economie.

Maasvlakte 2 is aangelegd in de Voordelta, een beschermd natuurgebied. Bij ontwerp en de inrichting van het nieuwe haventerrein is geprobeerd de natuur zoveel mogelijk te ontzien. De 2e Maasvlakte is opgezet als een duurzaam bedrijventerrein. Bedrijven die aan de slag willen gaan in de haven, dienen aan te tonen dat hun bedrijf duurzaam gaat exploiteren. Dit kan door bijvoorbeeld minder transport over de weg en meer over het spoor en met de binnenvaart. Maar ook de uitstoot van luchtverontreinigende stoffen of licht en geluid speelt een rol in de beoordeling van toekomstige bedrijven. 

Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar ons koffieadres voor een kopje koffie met een lekker stukje gebak.  Na deze stop rijden we via een mooie route naar ons lunchadres. Hier wordt u uitgenodigd voor de lunch voor een goed verzorgde koffietafel met kroket. Vervolgens rijden we naar Futureland om in te schepen voor een interessante boottocht waarbij u alles te weten gaat komen over de 2e Maasvlakte. De gids aan boord weet u alles te vertellen over dit prachtige nieuwe stukje Nederland. De “ live” gids die meevaart is zeer deskundig en zal ook veel van u vragen weten te beantwoorden. Na afloop van deze indrukwekkende boottocht heeft u    nog even de tijd om de benen te strekken en rond te kijken bij Futureland, hier ziet u op een interactieve manier hoe de Maasvlakte is ontstaan. Nadat u alle weetjes en feitjes bent te weten gekomen over dit prachtige stukje Nederland is het tijd om onze reis te vervolgen. We stappen in de gereedstaande touringcar om huiswaarts te keren. Onderweg maken we nog een stop, hier bieden wij u nog een heerlijk drie gangen diner aan voordat we u weer retour brengen naar uw opstapplaats.

Bij deze dagtocht is het ook mogelijk om de boottocht te vervangen door een rondrit met gids over de tweede Maasvlakte.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP DE BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET GEBAK
  3. KOFFIETAFEL MET KROKET
  4. BOOTTOCHT OF RONDRIT MET GIDS
  5. HET DINER

PRIJZEN:

Dagtocht met boottocht
40 t/m 60 Personen € 69,00
35 t/m 39 Personen € 72,00
30 t/m 34 Personen € 75,00

Dagtocht met rondrit
40 t/m 60 Personen € 64,50
35 t/m 39 Personen € 67,50
30 t/m 34 Personen € 70,50

Totaalprijs
Sluit