Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

012 Het geheim van tin & de stad van Keizer Karel en zeven heuvelen...

69,25 p.p.

Tin is een buigzaam, kneedbaar en zeer kristallijn zilverachtig-wit metaal dat bij buiging een karakteristiek geluid geeft dat wordt veroorzaakt door de brekende kristallen. Het metaal is bestand tegen zee- en kraanwater, maar gaat een reactie aan met de meeste zuren. Vandaag gaat u alles te weten komen over dit metaal en wat de mogelijkheden zijn! 

Het huidige Nederland maakte in de 8e/9e eeuw deel uit van het Karolingische rijk. De tijd van Karel de Grote. In de tijd van Karel de Grote was het gebruik dat de vorst in verschillende plaatsen burchten had. Als de keizer hier was werden er besprekingen gevoerd, wetten uitgevaardigd en belastingen geïnd. In Nijmegen, dat in die tijd Numaga heette, bouwde Karel de Grote op het Valkhof een van zijn paleizen (palts). Stel je zo'n palts voor als een complex van gebouwen, deels van hout, deels van steen. Karel de Grote is als keizer in ieder geval met Pasen in 777, 804, 806 en 808 in zijn paleis op het Valkhof geweest. Als je je realiseert dat Pasen het belangrijkste kerkelijke feest in het jaar was, dan kun je daaruit misschien afleiden dat hij graag hier was of dat Nijmegen voor hem een belangrijke rol speelde. Van de Pfaltz van Karel de Grote is niet veel zichtbaars over, maar de keizer leeft voort in de namen die Nijmegen nog steeds met trots draagt: Karelstad of Keizerstad.

Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar de Tingieterij (Tinfabriek ’t Oude Ambacht) in Alphen, gelegen in het land van Maas en Waal. Hier wordt u gastvrij ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee met een lekker stukje gebak. Na de koffie krijgt u op een leuke manier uitleg over het vervaardigen van tin. U ziet hoe volgens traditionele methoden het tin wordt bewerkt tot een prachtig eindproduct. Natuurlijk kunt u na afloop nog even in het winkeltje rondkijken, waar u prachtige tinnen gebruiks-, kunst- en siervoorwerpen vindt. Na deze ochtend weet u alle weetjes en feitjes van tin! Dan is het alweer tijd om richting ons lunchadres te rijden, hier bieden wij u een goed verzorgde koffietafel met kroket aan. Na de lunch rijden we richting Nijmegen. Hier maken we een ruime stop. In Nijmegen verplaatst u zich in het verleden van de oude keizerstad. De geschiedenis wordt in de stad niet vergeten, maar gekoesterd in prachtige historische gebouwen, parken en musea. Nijmegen is een mooie winkelstad met een breed winkelaanbod. Het meest aansprekend zijn de typische Nijmeegse straten, met kleine winkeltjes, leuke restaurantjes en de Waalkade. Maar u kunt ook de historie van de stad beleven in Museum Het Valkhof met onder andere een belangrijke collectie Romeinse archeologie. Na ons bezoek aan Nijmegen rijden we via het zeven heuvelen gebied naar ons dineradres. Bij het dineradres aangekomen wordt u gastvrij ontvangen voor een heerlijk drie gangen diner, na afloop van het diner brengen wij u weer retour naar uw opstapplaats.  

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

 Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. EEN KOPJE KOFFIE MET GEBAK
  3. DEMONSTRATIE TIN
  4. KOFFIETAFEL MET KROKET
  5. BEZOEK AAN NIJMEGEN
  6. HET DINER
PRIJZEN:
40 t/m 60 Personen € 69,25
35 t/m 39 Personen € 72,25
30 t/m 34 Personen € 75,25
Totaalprijs
Sluit