Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

012 Dan denken wij aan Brabant...

69,95 p.p.

In Veghel vinden we een mooi bewaard stukje historisch- industrieelerfgoed. De Noordkade, het CHV terrein kent een rijke geschiedenis. In 1826 was de Zuid-Willemsvaart tussen Helmond en Den Bosch klaar en dat was voor Veghel een grote economische impuls. De haven, die in directe verbinding met het kanaal stond, maakte Veghel tot een centrum van transport. De Coöperatieve Handelsvereniging (CHV) vormde de economische instelling van de Noord-Brabantse Coöperatieve Boerenbond (NCB). De afgelopen 100 jaar heeft CHV een belangrijke rol gespeeld in Veghel. In 1915 verrees hier de eerste grote graansilo. De CHV, een inkooporganisatie voor mengvoeders, kunstmest en granen, vestigde zich hier vanwege de centrale ligging in Brabant. Veghel groeide uit tot het centrum van de voedingsmiddelenindustrie. De ontwikkeling van het voormalige CHV terrein is belangrijk voor het behoud en herbestemming van industrieel erfgoed.  

Vraag offerte aan

Vanaf uw opstappunt rijden we rechtstreeks naar de Noordkade in Veghel. Hier worden we ontvangen met koffie en wat lekkers erbij. Na de koffie gaat u met een gids op pad en krijgt u een rondleiding door het Museum SIEmei. Hier zien we vele voorbeelden van de industriële en ambachtelijke bedrijvigheid uit de Meierij. De collectie loopt uiteen van letterzetmachines, hout verspaanders en een dragline, tot oude telefoontoestellen, gereedschappen en veel meer. Na deze leerzame ochtend rijden we naar ons lunchadres voor de lunch, een goed verzorgde koffietafel met de EMA kroket staat al voor u klaar!

Hierna vervolgen wij onze weg in Brabant, we rijden naar Dussen. Hier wordt u welkom geheten bij de klompenmakerij van Peter den Dekker in Dussen, de garantie voor een middag vol met gezelligheid. Tijdens de demonstratie hoort u enkele anekdotes en worden uw lachspieren getraind. “De toon maakt de muziek!” Tegelijkertijd ziet u hoe zowel handmatig als machinaal een klomp vervaardigd wordt. Na deze geslaagde middag is het alweer tijd om deze gezellige “Brabantse dag”  af te gaan sluiten. Dit doen we met een heerlijk drie gangen diner, hierna wordt u weer retour gebracht naar uw opstapplaats.

Als bestuur heeft u de mogelijkheid om een keuze te maken, in plaats van de demonstratie klompen maken kan u kiezen voor een mooie rondrit  met de Hank o Matief. Het toeristentreintje maakt een mooie route. Via dijkwegen passeert u een natuurreservaat en u ziet prachtige oude huizen die langs de dijk staan. In de polder komen we langs boerderijen, boomgaarden en een molen. In het dorpje Dussen mag uiteraard het Kasteel Dussen niet ontbreken. (Bij grote groepen kunnen wij hiervoor een wisselprogramma aanbevelen, dan kan de groep zowel deelnemen aan de demonstratie klompen maken en een rondrit maken)

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET VLAAI
  3. ENTREE EN RONDLEIDING SIEMEI
  4. KOFFIETAFEL MET KROKET
  5. DEMONSTRATIE KLOMPENMAKEN OF RONDRIT TOERISTISCH TREINTJE
  6. HET DINER

PRIJZEN: 
40 t/m 60 Personen € 69,95
35 t/m 39 Personen € 72,95
30 t/m 34 Personen € 75,95

Totaalprijs

Beste reizigers,

Bereikbaarheid en service:

Ook wij volgen de richtlijnen en adviezen van RIVM, KNV, SGR en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de Nederlandse regering op advies van het RIVM besloten om de geldende maatregelen in grote lijnen te verlengen tot 30 mei. Alle reizen kunnen derhalve tot 30 mei niet plaatsvinden.

De deelnemers aan deze reizen worden door ons gecontacteerd met onderstaande mogelijkheden:

·         U krijgt de keuze om uw reis kosteloos om te boeken naar een latere reisdatum

·         U ontvangt van ons een SGR-erkend Corona-voucher ter waarde van de (aan)betaalde reissom, die gebruikt kan worden voor het boeken van een nieuwe reis.

Voorwaarden Corona-voucher:

- De Corona-voucher is 1 jaar geldig na uitgiftedatum. De datum van boeking van uw nieuwe reis dient dus binnen dit jaar te vallen.

- De Corona-voucher ontvangen van EMA Reizen is alleen in te wisselen voor een nieuwe reis bij EMA Reizen.

- Op de Corona-voucher is de garantieregeling van SGR van toepassing conform bestuursbesluit van 16 maart 2020.

Indien uw nieuwe reis goedkoper is, ontvangt u het verschil terug in een Corona-voucher heeft uw nieuwe reis een hogere prijs dan dient u verschil bij te betalen. De Corona-voucher komt op naam te staan van de hoofdboeker, is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.

Wat met reizen gepland na 30 mei?

Wij begrijpen dat u zich hierover vragen stelt, maar dat geldt ook voor ons. Niemand heeft op dit ogenblik een pasklaar en volledig antwoord. Dit hangt af van de dan geldende maatregelen. Bij meer duidelijkheid hierover wordt u door ons gecontacteerd. In principe gaat de reis gewoon door zolang u door ons niet wordt aangeschreven.

Wij volgen de richtlijnen en danken voor uw vertrouwen.

Kan ik mijn reis kosteloos annuleren?

Voor dagtochten/ reizen met vertrekdatum na 30 mei is het NIET  mogelijk om de reis kosteloos te annuleren.  Wij houden de maatregelen nauwlettend in de gaten en houden contact met de partners waar wij mee samenwerken om te bekijken wat  mogelijk en verantwoord is.  Mocht u dit niet willen afwachten en toch u reis/ dagtocht wensen te annuleren dan gelden onze annuleringsvoorwaarden.  

Bereikbaarheid

Voor het beantwoorden van uw vragen zetten wij alles op alles om goed bereikbaar te blijven. Gezien de huidige situatie gaan de dingen nu nèt even anders. Bijvoorbeeld omdat onze medewerkers niet naar hun werk kunnen of mogen komen.

Ons kantoor is gesloten voor bezoekers tot 30 mei. Wij zijn dagelijks van maandag tot en met vrijdag beperkt telefonisch bereikbaar. Indien het niet strikt noodzakelijk  is verzoeken wij u om vriendelijk te wachten op berichtgeving vanuit EMA Reizen over de door u geboekte reis.

Vriendelijk willen wij u verzoeken om uw vragen zoveel mogelijk te stellen per mail via info@ema-reizen.nl

Zorg goed voor uzelf en elkaar zodat we u z.s.m. weer mogen begroeten in onze touringcars.

Sluit