Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

012 Dan denken wij aan Brabant...

69,95 p.p.

In Veghel vinden we een mooi bewaard stukje historisch- industrieelerfgoed. De Noordkade, het CHV terrein kent een rijke geschiedenis. In 1826 was de Zuid-Willemsvaart tussen Helmond en Den Bosch klaar en dat was voor Veghel een grote economische impuls. De haven, die in directe verbinding met het kanaal stond, maakte Veghel tot een centrum van transport. De Coöperatieve Handelsvereniging (CHV) vormde de economische instelling van de Noord-Brabantse Coöperatieve Boerenbond (NCB). De afgelopen 100 jaar heeft CHV een belangrijke rol gespeeld in Veghel. In 1915 verrees hier de eerste grote graansilo. De CHV, een inkooporganisatie voor mengvoeders, kunstmest en granen, vestigde zich hier vanwege de centrale ligging in Brabant. Veghel groeide uit tot het centrum van de voedingsmiddelenindustrie. De ontwikkeling van het voormalige CHV terrein is belangrijk voor het behoud en herbestemming van industrieel erfgoed.  

 
 
 
Vraag offerte aan

Vanaf uw opstappunt rijden we rechtstreeks naar de Noordkade in Veghel. Hier worden we ontvangen met koffie en wat lekkers erbij. Na de koffie gaat u met een gids op pad en krijgt u een rondleiding door het Museum SIEmei. Hier zien we vele voorbeelden van de industriële en ambachtelijke bedrijvigheid uit de Meierij. De collectie loopt uiteen van letterzetmachines, hout verspaanders en een dragline, tot oude telefoontoestellen, gereedschappen en veel meer. Na deze leerzame ochtend rijden we naar ons lunchadres voor de lunch, een goed verzorgde koffietafel met de EMA kroket staat al voor u klaar!

Hierna vervolgen wij onze weg in Brabant, we rijden naar Dussen. Hier wordt u welkom geheten bij de klompenmakerij van Peter den Dekker in Dussen, de garantie voor een middag vol met gezelligheid. Tijdens de demonstratie hoort u enkele anekdotes en worden uw lachspieren getraind. “De toon maakt de muziek!” Tegelijkertijd ziet u hoe zowel handmatig als machinaal een klomp vervaardigd wordt. Na deze geslaagde middag is het alweer tijd om deze gezellige “Brabantse dag”  af te gaan sluiten. Dit doen we met een heerlijk drie gangen diner, hierna wordt u weer retour gebracht naar uw opstapplaats.

Als bestuur heeft u de mogelijkheid om een keuze te maken, in plaats van de demonstratie klompen maken kan u kiezen voor een mooie rondrit  met de Hank o Matief. Het toeristentreintje maakt een mooie route. Via dijkwegen passeert u een natuurreservaat en u ziet prachtige oude huizen die langs de dijk staan. In de polder komen we langs boerderijen, boomgaarden en een molen. In het dorpje Dussen mag uiteraard het Kasteel Dussen niet ontbreken. (Bij grote groepen kunnen wij hiervoor een wisselprogramma aanbevelen, dan kan de groep zowel deelnemen aan de demonstratie klompen maken en een rondrit maken)

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET VLAAI
  3. ENTREE EN RONDLEIDING SIEMEI
  4. KOFFIETAFEL MET KROKET
  5. DEMONSTRATIE KLOMPENMAKEN OF RONDRIT TOERISTISCH TREINTJE
  6. HET DINER

PRIJZEN: 
40 t/m 60 Personen € 69,95
35 t/m 39 Personen € 72,95
30 t/m 34 Personen € 75,95

 
 
 
Totaalprijs
Sluit