Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

011 Tomaten & Schrobbelèr - een van de super gezellige......

87,75 p.p.

Vandaag gaat u echt alles te weten komen over de tomaat! Henriëtte is gepassioneerd in haar vak en weet echt alles over de tomaat. Tomaten zijn afkomstig uit Meso-Amerika, waar de voorvaderen van de Inca's en de Maya's kleine varianten kweekten. Toen de Spanjaarden Mexico veroverden was de plant daar al ingeburgerd. De als giftig beschouwde planten werden als sierplant geteeld. Rond 1750 kwam men er in Italië en de Provence achter dat de gele vruchtjes, "pomo d'oro" (Italiaans voor "gouden appel"), eetbaar waren. Door kruisen en selecteren kreeg de tomaat de rode kleur en vanaf 1850 is het een veelgebruikte groente in de Europese keuken.

Vraag offerte aan

Vanaf onze opstapplaats rijden we naar onze eerste bestemming: “Natuurlijk Tomaat”. Hier wordt u hartelijk ontvangen met een kopje koffie en huisgemaakt gebak. Hierna gaan we van start met de rondleiding. Op een ludieke en humoristische manier komt u alles te weten over de tomaat. Uiteraard kan er ook geproefd worden! Na de rondleiding heeft u tijd om in de biologische landwinkel rond te kijken. Voor de lunch blijven we bij Henriëtte, die middels live-cooking voor ons iets lekkers klaarmaakt. 

De middag wordt heel verrassend: wie kent niet het kruidenlikeurtje Schrobbelèr? De naam van dit kruidenbitter is ontleend aan een beroep uit de Tilburgse wolindustrie, de zogenaamde schrobbelaar. De schrobbelaar voerde de pas geverfde wol in de schrobbemolen die met borstels de vezels schoon schrobde en enigszins recht trok. De schrobbelaar was een ongeschoolde, laagbetaalde kracht in de tijden van de wolindustrie.

We worden ontvangen, hoe kan het ook anders met een Schrobbelèr en komen meer te weten middels een interessante film. Na de film is er een….speciale Schrobbelèr en een rondleiding, tijdens deze ontdekkingstocht maakt men kennis met het verhaal achter Schrobbelèr. Een verrassende tocht door de historie, het geheim van het familierecept, het bottelen van de kruiken en de warme sfeer van Schrobbelèr. Na de rondleiding wordt er uiteraard nog eens geproefd en genieten we van muziek en gezelligheid met de Schrobbelèr troubadour of een van de gezellige zangeressen…. Na deze sfeervolle middag gaan we richting ons dineradres. Hier sluiten wij deze gezellige dag af met een heerlijk driegangendiner, waarna we u weer retour brengen naar uw opstapplaats.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP DE BEVESTIGING 
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

 Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOFFIE MET GEBAK & RONDLEIDING BIJ HET TOMATENVROUWTJE
  3. LUNCH MET LIVECOOKING
  4. KOFFIETAFEL MET KROKET
  5. ENTREE, FILM, PROEVERIJ & RONDLEIDING BIJ SCHROBBELÈR 
  6. HET DINER

PRIJZEN:
40 t/m 60 Personen € 87,75
35 t/m 39 Personen € 90,75
30 t/m 34 Personen € 93,75

Totaalprijs
Sluit