Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Dagtocht

010 Zomerkoninkjes & varen, een zomerse dag....

91,75 p.p.

De oorsprong van de aardbeiplant is niet helemaal duidelijk, er zijn mensen die beweren dat het een van oudsher inheemse bosplant is, die geleidelijk de moestuinen veroverde. En dan zijn er mensen die denken dat de plant door ontdekkingsreizigers is meegebracht uit het verre Zuid- Amerika. Maar waarschijnlijk is het hier een combinatie van, dit omdat er vele soorten aardbeienrassen zijn. Leuke weetjes van de aardbei is dat deze vrucht de enige is in zijn soort met zaadjes aan de buitenkant, familie is van de roos, tandaanslag verdwijnt met poetsen van aardbeien sap en dat in 8 aardbeien zeker 140 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C zit. De aardbei met zijn zoetige smaak is goed voor de gezondheid en zit boordevol vitamientjes. Vandaag komt u alles te weten over deze sappige vrucht, van het kweken tot op het bord.

Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons eerste adres van vandaag, hier worden we op een wel heel bijzondere plek ontvangen. Op het aardbeienterras staat de koffie al voor u gereed met een heerlijk Rijsbergs wafeltje en uiteraard ontbreken hier de aardbeien niet op. Na de koffie start de rondleiding, alles wordt er uitgelegd over de aardbei en komt u veel te weten over deze heerlijke vrucht. Aansluitend kunt u nog even in het winkeltje kijken met natuurlijk verse aardbeien en allerhande aardbeien lekkernijen en snuisterijen.
We vervolgen onze reis naar ons lunchadres voor een goed verzorgde koffietafel met kroket. Na de lunch rijden we naar Zaltbommel, Zaltbommel is gelegen in de Bommelerwaard en is een vesting en Hanzestad. De oorspronkelijke naam was Bommel, de stad wordt tot op heden nog steeds zo genoemd. In een later stadium krijgt de stad het voorvoegsel ‘Salt’ of ‘Saut’ wat slaat op de zouthandel die erg belangrijk was voor Bommel. Hier schepen wij in voor een 2,5 uur durende boottocht die ons zal voeren over de Maas en de Waal. Vanuit Zaltbommel varen we over de drukste Europese rivier de Waal richting het Kanaal van St. Andries waar we vervolgens 2 meter worden geschut in de sluis van Sint-Andries waarna we nog een stukje over de rustige rivier de Maas varen. We meren af in Kerkdriel waar de bus op ons staat te wachten, we rijden naar ons dineradres voor een goed verzorgt drie gangen diner en brengen u weer retour naar uw opstapplaats.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. TWEE KOPJES KOFFIE MET RIJSBERGS WAFELTJE
  3. RONDLEIDING DOOR DE TELER OVER DE KWEKERIJ
  4. KOFFIETAFEL MET KROKET
  5. 2,5 UUR DURENDE BOOTTOCHT
  6. HET DINER

PRIJZEN: 
40 t/m 60 Personen €   91,75 35 t/m 39 Personen €   98,75
30 t/m 34 Personen € 102,75

Totaalprijs
Sluit