Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

009 Rode vruchten & Techniek van weleer.....

70,75 p.p.

De aardbei ook wel het “zomerkoninkje” genoemd is ook familie van de rozen. Het seizoen loopt van mei tot september maar door de teelt in kassen zijn aardbeien het hele jaar verkrijgbaar, afkomstig, uit Nederland. De aardbei met zijn zoetige smaak is goed voor de gezondheid en zit boordevol vitamientjes. Vandaag komt u alles te weten over deze sappige vrucht, van het kweken tot op het bord.

In Veghel vinden we een mooi bewaard stukje historisch- industrieelerfgoed. De Noordkade, het CHV terrein kent een rijke geschiedenis. In 1826 was de Zuid-Willemsvaart tussen Helmond en Den Bosch klaar en dat was voor Veghel een grote economische impuls. De haven, die in directe verbinding met het kanaal stond, maakte Veghel tot een centrum van transport. De Coöperatieve Handelsvereniging (CHV) vormde de economische instelling van de Noord-Brabantse Coöperatieve Boerenbond (NCB). De afgelopen 100 jaar heeft CHV een belangrijke rol gespeeld in Veghel. In 1915 verrees hier de eerste grote graansilo. De CHV, een inkooporganisatie voor mengvoeders, kunstmest en granen, vestigde zich hier vanwege de centrale ligging in Brabant. Veghel groeide uit tot het centrum van de voedingsmiddelenindustrie. De ontwikkeling van het voormalige CHV terrein is belangrijk voor het behoud en herbestemming van industrieel erfgoed.  

Vraag offerte aan

 

Vanaf uw opstapplaats rijden we naar ons eerste adres van vandaag, hier worden we op een wel heel bijzondere plek ontvangen. Op het aardbeienterras staat de koffie al voor u gereed met een heerlijk Rijsbergs wafeltje en uiteraard ontbreken hier de aardbeien niet op. Na de koffie start de rondleiding, alles wordt er uitgelegd over de aardbei en komt u veel te weten over deze heerlijke vrucht. Aansluitend kunt u nog even in het winkeltje kijken met natuurlijk verse aardbeien en allerhande aardbeien lekkernijen en snuisterijen. We vervolgen onze reis naar ons lunchadres voor een goed verzorgde koffietafel met kroket. Na de lunch rijden we naar de Noordkade in Veghel. Hier bezoeken we het Museum SIEmei. Hier zien we vele voorbeelden van de industriële en ambachtelijke bedrijvigheid uit de Meierij. De collectie loopt uiteen van letterzetmachines, hout verspaanders en een dragline, tot oude telefoontoestellen, gereedschappen en veel meer. Tijdens het bezoek genieten we van een kopje koffie of thee. Na deze leerzame middag rijden we naar ons dineradres voor een heerlijk drie gangen diner, hierna wordt u weer retour gebracht naar uw opstapplaats.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. TWEE KOPJES KOFFIE MET RIJSBERGS WAFELTJE
  3. RONDLEIDING DOOR DE TELER OVER DE KWEKERIJ
  4. KOFFIETAFEL MET KROKET
  5. ENTREE SIEMEI MET KOPJE KOFFIE OF THEE
  6. HET DINER

PRIJZEN: 
40 t/m 60 Personen € 70,75
35 t/m 39 Personen € 73,75
30 t/m 34 Personen € 76,75

Totaalprijs
Sluit