Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

008 Tin & De Posbank

67,25 p.p.

Archeologisch bewijs toont aan dat mensen tin al minstens 5500 jaar gebruiken. Tin is een zilvergrijs metaal. Het kan goed gebogen en gekneed worden en is bestand tegen zowel zoet als zout water - maar in de meeste zuren lost tin gewoon op. Omdat het zo goed bestand is tegen corrosie, wordt tin vaak als beschermende laag op andere metalen aangebracht. Een bekend voorbeeld hiervan is het blikje, dat eigenlijk niets anders is dan staal, bedekt met een dun laagje tin.  Vandaag gaat u zien hoe er prachtige voorwerpen gemaakt kunnen worden van tin.

De Posbank bij Rheden is een prachtig stukje natuur op het Zuidelijke gedeelte van de Veluwe. Dit wonderschone gebied doet wellicht on-Nederlands aan met zijn bijzondere hoogteverschillen en haarspeldbochten.

Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar de Tinfabriek in Alphen, hier wordt u ontvangen met een kopje koffie of thee met gebak. Na de koffie krijgt u een rondleiding door de tinfabriek en komt u alles te weten over tin. Uiteraard heeft u ook nog even tijd om rond te snuffelen in het winkeltje. Hierna gaan we richting de Veluwe waar we een stop maken voor de lunch, wij hebben voor u een uitstekende koffietafel met kroket gereserveerd. Inmiddels is onze gids ook gearriveerd en gaan we van start met de prachtige Posbank tour. Deze tocht laat u verschillende mooie delen van de Veluwe zien, de hoogteverschillen, uitgesleten beekdalen, oude markegronden, prachtige coulisselandschappen, het Loenense bos en nog veel meer. We rijden zelfs rond de 100 meter boven NAP. Teruggekomen bij het startpunt heeft u nog even tijd voor een consumptie (eigen rekening) waarna we weer in de bus stappen om huiswaarts te keren. Onderweg maken we nog een stop voor een goed verzorgd drie gangen diner.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP DE BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET GEBAK
  3. DEMONSTRATIE TIN
  4. KOFFIETAFEL MET KROKET
  5. RONDRIT MET GIDS
  6. HET DINER

PRIJZEN:
40 t/m 60 Personen € 67,25
35 t/m 39 Personen € 70,25
30 t/m 34 Personen € 73,25

Deze dagtocht is te boeken voor maximaal 85/90 personen i.v.m. de zitplaatsen bij de Tinfabriek

 

Totaalprijs
Sluit