Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

007 Het geheim van tin & de Vecht

80,60 p.p.

Het geheim van tin & de Vecht

Tin is een buigzaam, kneedbaar en zeer kristallijn zilverachtig-wit metaal dat bij buiging een karakteristiek geluid geeft dat wordt veroorzaakt door de brekende kristallen. Het metaal is bestand tegen zee- en kraanwater, maar gaat een reactie aan met de meeste zuren. Vandaag gaat u alles te weten komen over dit metaal en wat de mogelijkheden zijn! 

De Utrechtse Vecht behoort tot een van de mooiste vaargebieden van Nederland, de vaarroute voert langs de mooiste stukjes van de Utrechtse Vecht, met statige buitenhuizen en romantische theekoepels. De kastelen die om strategische redenen aan de Vecht werden gebouwd zijn onder andere Kasteel Nijenrode en het Muiderslot. De Vecht maakte ook deel uit van de Hollandse Waterlinie. In de 17e eeuw, de Gouden Eeuw, lieten succesvolle Amsterdamse handelaren langs de Vecht buitenplaatsen bouwen of verbouwen. Veel ervan zijn tijdens de economische malaise aan het begin van de 19e eeuw verkocht en gesloopt, maar bijvoorbeeld Gunterstein in Breukelen en Goudestein in Maarssen bestaan nog.

 

Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks  naar Tinfabriek ’t Oude Ambacht in Alphen, gelegen in het land van Maas en Waal.  Hier wordt u gastvrij ontvangen met een heerlijk kopje koffie of thee met een lekker stukje gebak. Na de koffie krijgt u op een leuke manier uitleg over het vervaardigen van tin. U ziet hoe volgens traditionele methoden het tin wordt bewerkt tot een prachtig eindproduct. Natuurlijk kunt u na afloop nog even in het winkeltje rondkijken, waar u prachtige tinnen gebruiks-, kunst- en siervoorwerpen vindt. Na deze ochtend weet u alle weetjes en feitjes van tin! Dan is het alweer tijd om richting ons lunchadres te rijden, hier bieden wij u een goed verzorgde koffietafel met kroket aan. Na de lunch rijden we richting de Vecht om in te schepen  voor een 2,5 uur durende vaartocht over de Vecht. Weer retour aan wal staat de touringcar weer voor u gereed om aan de thuisreis te beginnen. Bij het dineradres aangekomen wordt u gastvrij ontvangen voor een heerlijk drie gangen diner, na afloop van het diner brengen wij u weer retour naar uw opstapplaats.  

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.

Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. KOPJE KOFFIE MET GEBAK 
  3. DEMONSTRATIE TIN
  4. KOFFIETAFEL MET KROKET
  5. RONDVAART OP DE VECHT
  6. HET DINER
PRIJZEN:

40 t/m 60 Personen € 80,60
35 t/m 39 Personen € 83,60
30 t/m 34 Personen € 86,60

Deze dagtocht is te boeken voor maximaal 85/90 personen i.v.m. de zitplaatsen bij de Tinfabriek

Totaalprijs
Sluit