Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

006 Passiespelen

84,50 p.p.

Van de glorieuze intocht van Jezus in Jeruzalem, het laatste Avondmaal met de twaalf apostelen, het verraad van Judas, de door de hogepriesters geëiste veroordeling van Jezus, zijn pijnlijke kruisgang en uiteindelijk zijn dood aan het kruis op de Calvarieberg. Het zijn die gebeurtenissen, die de christenen gedenken tussen Palmzondag en Pasen. Reeds vele eeuwen voordat Jezus in het jaar 30 A.D. ten tonele verscheen verwachtten de joden de verschijning van de verlosser, de Messias. In de Romeinse provincie Palestina begon Jezus op zijn dertigste publiekelijk zijn leer te verkondigen. Hij werd omgeven door twaalf leerlingen. Een van hen was Judas Iskariot, met wiens hulp het Sanhedrin erin slaagde om Jezus te arresteren en ter berechting over te dragen aan de Romeinse autoriteit. Jezus werd beschuldigd van verraad tegen Rome. Uiteindelijk beval Pontius Pilatus de kruisiging van Jezus.

 
 
Vraag offerte aan

Vanaf uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar ons koffieadres voor een kopje koffie of thee met Limburgse vlaai. Hierna vervolgen wij onze weg naar het plaatsje Tegelen in Limburg.

Om 14.30 uur begint in het openluchttheater de Doolhof, de voorstelling. De tekstschrijvers van deze editie,  Jan-Jaap Jansen en Ineke ter Heege, hebben een heel nieuw Passiespel geschreven. Actueler en met meer noodzaak dan ooit. Waarin het verhaal over de laatste dagen van het leven van Jezus weliswaar gehandhaafd blijft, maar waarin heel andere, hedendaagse  accenten worden gelegd. Zo wordt de veroordeling tot de kruisdood door de Hogepriesters heftig bekritiseerd door Jozef van Arimathea; is Jezus eerder een rebel dan een Heiland; speelt Judas een verwarde rol van redder van de Messias en zijn de vrouwen rondom Jezus, waaronder zijn moeder Maria en zijn goede vriendin Maria Magdalena, veel belangrijker en krachtiger geworden. ‘Hem achterna’ vertelt het verhaal van toen en nu, van strijd en corruptie in het oude en het nieuwe Jeruzalem, van onderdrukking, wanhoop en verdriet. Maar ook van liefde en vriendschap, van vurige hoop en een oprecht geloof in een betere wereld.

Na afloop van de voorstelling stappen we weer in de bus en rijden wij naar het restaurant waar we deze middag afsluiten met een heerlijk drie gangen diner.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP UW BEVESTIGING.
Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

 Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. HET KOPJE KOFFIE MET VLAAI
  3. ENTREE PASSIESPELEN 1E RANG
  4. PAUZECONSUMPTIE
  5. HET DINER

PRIJZEN:
40 t/m 60 Personen € 84,50

VOOR DEZE DAGTOCHT HANTEREN WIJ EEN ANDERE KORTINGSREGELING

 

 
 
Totaalprijs
Sluit