Bel: +31 (0)40 - 204 41 45
Nieuw Dagtocht

006 Biesbosch en het land van Maas & Waal

93,90 p.p.

Karakteristiek voor de scheiding tussen boven- en onder de rivieren, is het bekende natuurgebied de Biesbosch. Het heeft grote bekendheid en waardering gekregen door o.a. zijn unieke landschap, brede en smalle kreken, biezen- en rietbegroeiing, moderne landbouwbedrijven en spaarbekkens voor drinkwatervoorziening.
Boudewijn de Groot bezong Het Land van Maas en Waal al eind jaren zestig, dit was zijn ode aan deze prachtige streek en is nog altijd een klassieker. Deze dag gaat u een tocht maken over de Maas en de Waal. De Maas is een 950 km lange rivier die ontspringt in Frankrijk. De Waal de waterrijkste arm van de Rijn en de belangrijkste rivier voor de scheepvaart.

Vraag offerte aan

 

Deze ochtend begint ons Biesbosch en het Land van Maas & Waal avontuur met koffie en gebak in een sfeervol restaurant. Ons bezoek wordt gevolgd door een 75 minuten durende rondrit door de prachtige omgeving. Heerlijk genieten van rust, ruimte en natuur. Onderweg vertelt onze deskundige gids over het ontstaan van de Biesbosch, de Sint-Elisabeths vloed, de crisis in de jaren 30 van de vorige eeuw en de belangrijke bijdrage van de Crossers in de tweede wereldoorlog. Ook komen de Grienduilen met hun zware werkzaamheden aanbod en hun anekdotes. We vertellen u over het ontstaan van de Biesbosch school, dat twee lokalen kende. De ontpoldering en de impact daarvan zal worden uitgelegd door de gids. Na afloop van deze prachtige en informatieve rondrit komen wij weer retour bij het restaurant waar dit eerste gedeelte van ons avontuur is begonnen. Hier staat voor ons een overheerlijke lunch klaar, uiteraard zal de kroket hier niet ontbreken. Maar heeft u keer zin in een gehaktbal dan kan dat ook. U kan hiervoor de keuze bij boeking (dezelfde keuze voor de hele groep) bij boeking aan ons doorgeven. Na de lunch rijden we naar Zaltbommel, Zaltbommel is gelegen in de Bommelerwaard en is een vesting en Hanzestad. De oorspronkelijke naam was Bommel, de stad wordt tot op heden nog steeds zo genoemd. In een later stadium krijgt de stad het voorvoegsel ‘Salt’ of ‘Saut’ wat slaat op de zouthandel die erg belangrijk was voor Bommel. Hier schepen wij in voor een 2,5 uur durende boottocht die ons zal voeren over de Maas en de Waal. Vanuit Zaltbommel varen we over de drukste Europese rivier de Waal richting het Kanaal van St. Andries waar we vervolgens 2 meter worden geschut in de sluis van Sint-Andries waarna we nog een stukje over de rustige rivier de Maas varen. We meren af in Kerkdriel waar de bus op ons staat te wachten, we rijden naar ons dineradres voor een goed verzorgt drie gangen diner en brengen u weer retour naar uw opstapplaats.

VERTREK- EN THUISKOMSTTIJD VERMELDEN WIJ OP DE BEVESTIGING 

Afhankelijk van uw opstapplaats(en).

 Bij de reissom is inbegrepen:

  1. VERVOER PER LUXE TOURINGCAR
  2. TWEE KOPJES KOFFIE MET  GEBAK
  3. RONDRIT MET GIDS
  4. KOFFIETAFEL MET KROKET OF GEHAKTBAL
  5. 2,5 UUR DURENDE BOOTTOCHT
  6. HET DINER

PRIJZEN:
40 t/m 60 Personen €   93,90
35 t/m 39 Personen €   98,90
30 t/m 34 Personen € 104,90

Totaalprijs
Sluit